Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Cizinec řídil opilý a navíc v zákazu činnosti

ZBIROH - Řidič nadýchal přes dvě promile alkoholu a řídil vozidlo, i když má podle rozhodnutí soudu uvedenou činnost zakázanou. 

Dopravní policisté z Rokycan v neděli 5. prosince letošního roku kontrolovali v obci Zbiroh řidiče vozidla značky Škoda Felicia. Třicet minut po patnácté hodině chtěli zastavit řidiče s uvedených vozidlem, který pokračoval v jízdě přibližně 200 m, a poté zůstal s vozidlem stát na ulici Sládkova v blízkosti křižovatky s ulicí Čsl. Armády, kdy hlídka jej již pronásledovala. Po zastavení vozidla muž před hlídkou začal utíkat mezi bytové domy, byl policisty dostižen a nekladl žádný odpor.

Policisté při kontrole zjistili totožnost devětadvacetiletého cizince, který pobývá na Zbirožsku. Muž se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,99 a opakovaně 2,17 promile alkoholu. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení, kde bylo provedeno lékařské vyšetření a odběr krve.

V rámci dalšího šetření policisté zjistili, že podle rozsudku Okresního soudu v Rokycanech má muž uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce srpna 2020 na 24 měsíců. Muž byl převezen do policejní cely a policisté zadrželi řidičský průkaz a probíhají další neodkladné úkony.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Ladmanová Dana

6. prosince 2021

vytisknout  e-mailem