Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec řídil značně podnapilý

FRÝDLANTSKO - Policisté kontrolovali na Frýdlantsku řidiče, který byl značně pod vlivem alkoholu. Skončil v policejní cele a následně si vyslechl obvinění z trestného činu. 

V neděli v noci skončil v policejní cele 55letý cizinec, kterého policisté z Frýdlantu kontrolovali poblíž místního ČSAD při jízdě autem. Už při první komunikaci s řidičem bylo zřejmé, že je zřejmě pod vlivem alkoholu. To také potvrdily dechové zkoušky. Hodnoty naměřené u řidiče nebyly nijak malé. První měření ukázalo 2,75, druhé 2,89 a poslední měření dokonce ukázalo tři promile alkoholu v dechu.

V tomto stavu nemohl samozřejmě řidič dál pokračovat v jízdě, proto jej policisté zadrželi a umístili do policejní cely. O jeho zadržení informovali prostřednictvím polských policistů i jeho rodinu.

Policisté v jeho věci zahájili také úkony zkráceného přípravného trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník vymezuje za toto protiprávní jednání trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
22. 4. 2013

vytisknout  e-mailem