Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinec s kamiónem havaroval a utekl

Zlínsko - silně podnapilého řidiče, který utekl od dopravní nehody vypátral služební pes Dag, jiný řidič zase nadýchal téměř čtyři promile. 

Policisté inspektorátu cizinecké policie Zlín dne 9.4.2010 v nočních hodinách objevili u silnice I/57 ve směru do České republiky mezi Brumovem Bylnicí a Svatým Štěpánem mimo komunikaci převrácený kamion s ruskou registrační značkou. Vzhledem k tomu, že se u vozidla nikdo nenacházel a bylo podezření, že se může jednat o odcizené vozidlo, policisté přivolali na místo ze svého osobního volna psovoda se služebním psem Dagem, který zachytil stopu vedoucí od kabiny řidiče, přes pole a železniční násep k lesu, kde po dvaceti pěti minutách vypátral řidiče vozidla.
 
Jednalo se o třicetiletého cizince z Ruska, který uvedl, že vozidlo řídil a s vozidlem havaroval mimo silnici. Policisté řidiči naměřili 1,93 promile alkoholu v krvi.
 
Jelikož se jednalo o dopravní nehodu, celou věc jsme předali kolegům ze zlínského dopravního inspektorátu.
 
Dalším hříšníkem, kterého cizinecká policie o víkendu zadržela v souvislosti s řízením vozidla, byl čtyřiatřicetiletý řidič Škody Felicia, kterému policisté na uherskohradišťsku naměřili nejdříve hodnotu 3,09 promile a při opakovaných zkouškách se hodnota alkoholu ustálila až na 3,8 promile alkoholu v krvi, z čehož evidentně vyplynulo, že řidič bezprostředně před jízdou pil alkohol.
 
Řidič je ve zkráceném přípravném řízení stíhán pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Stíhání podnapilých řidičů není prioritou práce policistů zařazených u služby cizinecké policie, nicméně podobná jednání samozřejmě nemůžeme, a také nenecháváme bez povšimnutí.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem