Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizinec se před jízdou napil

Most - Policisté provinilce přistihli časně ráno 

Podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělili mostečtí policisté včera 38 letému cizinci. Ten časně ráno v neděli kolem 04 hodiny řídil v Mostě osobní automobil značky Renault a v ulici Pionýrů narazil na policejní hlídku. Ta řidiči provedla dechovou zkoušku na alkohol a zjistila pozitivní hodnotu vyšší jak jedno promile na měřícím přístroji. Řidiče poté vyzvala k lékařskému vyšetření a odběru krve, kterému se  následně podrobil.
Více jak jedno promile alkoholu měla mít v dechu i 43 letá řidička, kterou policisté kontrolovali o víkendu krátce před 06 hodinou při řízení vozidla tovární značky VW v Mostě. Žena se po výzvě policistů podrobila lékařskému vyšetření. Řidička je šetřena ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.
Do třetice je kvůli alkoholu šetřen i 28 letý muž z Litvínovska. Ten byl stavěn v Litvínově při řízení vozidla a protože jevil známky použití alkoholu, byl vyzván k orientační dechové zkoušce. Tu však řidič odmítl a podrobil se lékařskému vyšetření a odběru. Na základě výsledku rozboru bylo řidiči sděleno podezření ze spáchání stejného trestného činu.

vytisknout  e-mailem