Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinec se vloupal do zahradní chatky

TRUTNOVSKO – Na území ČR má navíc zakázaný pobyt. 

pouta1.jpgV neděli 10. února  jsme na lince 158 přijali oznámení o vloupání do zahradní chatky v Trutnově. Její majetelé uvnitř nalezli neznámého muže, který zde ležel na gauči a pravděpodobně spal.

Policisté neprodleně vyjeli na místo, kde uvnitř chatky zadrželi 47letého muže. Ten nejdříve nekomunikoval a až po chvíli vyšlo najevo, že se jedná o cizince. Podle jeho slov chtěl v chatce pouze přespat a dovnitř měl vlézt za užití násilí oknem. Škoda tak vnikla jen na poškození ve výši pět set korun.

Nutno dodat, že muž v sobotu (9. 2.) opustil brány věznice, kde si odpykal trest za předchozí majetkovou trestnou činnost. Po propuštění byl v rámci mezinárodní spolupráce předán do své země, neboť má z roku 2018 ještě uložený pravomocný zákaz pobytu na území ČR platný až do května letošního roku. Tím, že se muž vrátil zpět do ČR, tento zakaz porušil. Na svobodě tak dlouho nepobyl a po zadržení skončil v policejní cele. Soudce Okresního v Trutnově následně rozhodl, že bude stíhán vazebně.

Policejní komisař muži již sdělil podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Lukáš Vincenc
13. února 2019, 12:40

vytisknout  e-mailem