Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cizinec vběhl nahý na hrací plochu

TEPLICKO - Dostal "podmínku" a tříletý zákaz vstupu na fotbal; Povedený kolega a další zprávy.  

Na teplické fotbalisty se tři roky nepodívá
     U teplického soudu mělo dohru víkendové jednání 30letého cizince, který v průběhu utkání mezi FK Teplice a Dynamo Drážďany vběhl nahý na hrací plochu a utíkal přes hřiště. Muže v Adamově rouše musela zpacifikovat pořadatelská služba, která ho předala policistům.
     Ti muže, kterému naměřili přes 1,3 promile alkoholu v dechu, zadrželi a sdělili mu podezření z přečinu výtržnictví. Po dohodě se státním zástupcem ho v rámci zkráceného přípravného řízení eskortovali přímo k soudu, kde byl nyní již pravomocným trestním příkazem odsouzen k tříměsíčnímu trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem na 18 měsíců a trestem zákazu vstupu na všechna fotbalová utkání FK Teplice po dobu tří let.
 
Povedený kolega
     Povedeného kolegu měl muž, který pracuje v jedné z teplických firem. Začátkem července na chvíli opustil kancelář a při odchodu domů zjistil, že mu v tašce chybí peněženka s finanční hotovostí přes dva tisíce korun, doklady a platebními kartami. Ihned pojal podezření, že se mohl krádeže dopustit jeho kolega, který s ním kancelář sdílel a vydal se ho navštívit. Během rozhovoru ho vyzval, aby mu ukázal tašku, ve které spatřil schovanou svou odcizenou peněženku.
     Celý případ pak oznámil policistům, kterým se podezřelý 25letý muž ke krádeži přiznal, jednal prý zkratkovitě a své chování nedokázal vysvětlit. Teď se bude před soudem zodpovídat se spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který mu v krajním případě hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Neodváděl povinné platby
     Až tříleté vězení hrozí 35letému jednateli teplické firmy, který po dva roky okrádal stát. Jako zástupce společnosti s ručením omezeným neodváděl v náležité výši a v zákonných lhůtách pojistné na sociální zabezpečení, dále v rozporu se zákonem neodváděl pojistné na veřejné zdravotní pojištění, ani daň z příjmů. Poškozeným subjektům tak způsobil škodu ve výši téměř 170 tisíc korun, muž byl obviněn z přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby.
 
Chtěl ukrást železo
     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu se bude před soudem zodpovídat 33letý muž, který se vydal krást železo na oplocené staveniště v Teplicích. V odpoledních hodinách prolezl dírou v oplocení na pozemek, kde chtěl odcizit několik kusů vázacích železných drátů. K tomu se přineseným plátkem pilky pokusil odříznout i měděný kabel. Přistihli ho ale strážníci městské policie, takže věci odnést nestihl, v případě odsouzení mu s ohledem na jeho trestní minulost hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Zmizel alkohol i maso
     Policisté z Dubí pátrají po neznámém pachateli, který vykradl restauraci na Cínovci. Zloděj se do objektu vloupal zřejmě v nočních hodinách a kromě alkoholu si odnesl i mražené maso. Celková škoda na odcizených věcech byla předběžně vyčíslena na dva a půl tisíce, dalších osm tisíc budou stát majitelku náklady na opravu poškozeného okna. V případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci a až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 22. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem