Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká akce „KLÍČ „

Liberec – Preventivní součinnostní akce za účasti 13 policistů a několika pracovnic Úřadu práce Liberec byla kladně hodnocena.  

Klíčem k potřebné cizinecké prevenci je propojení všech zainteresovaných složek a důsledné vysvětlování všech podmínek souvisejících s pobytem cizinců na našem území. Dne 05.10. v době od 08.00-18.00 hod. se sešli nad společným plánem cizinečtí policisté z Liberce, pracovnice Úřadu práce Liberec a policisté OOP Hejnice, aby demonstrovali společný zájem. Během  kontroly nebyly jen udělovány pokuty, ale hlavně byly konzultovány podmínky k prodeji, podnikání, důstojnému začlenění cizinců do režimu občanského soužití.
Společné hlídky prověřily dvě ubytovny, čtyři provozovny, jeden výrobní podnik a několik prodejních stánků s účastí cizinců. Do preventivní komunikace se zapojilo celkem 56 cizinců a 30 občanů ČR. Zjištěné přestupky byly řešeny především domluvou a vysvětlením podstaty věci. Komentována byla i druhý fáze projektu „dobrovolných návratů „. Pouze 10 případů bylo nutné řešit pro opakované delikty blokovou pokutou. Na preventivní součinnost reagoval pozitivně i státní příslušník Běloruska, který byl nahodile kontrolován v Liberci v 15.00 hod. Z policejních evidencí bylo ověřeno, že jeho platný pobyt na území ČR za účelem zaměstnání byl zrušen ke dni 06.05.2009. Od tohoto data se pohyboval na našem území nelegálně. Za přítomnosti tlumočníka byl celý případ řádně projednán a dodatečně vysvětleny okolnosti převzetí a doručení správního rozhodnutí a  rozhodnutí o zrušení dlouhodobého pobytu. S přihlédnutím k okolnostem a vstřícnému jednání čtyřicetiletého muže nebyla situace řešena další sankcí, ale vydáním výjezdního příkazu s platností na 30 dnů, aby si mohl cizinec vyřídit veškeré náležitosti spojené s ukončením pobytu. I tentokrát byla policejní  prevence vidět!
 

vytisknout  e-mailem