Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cizinecká policie má nové působiště

VSETÍNSKO: Kolegové ze zrušených inspektorátů cizinecké policie posílili pořádkové a dopravní policisty.  

Od 1. ledna 2011 byly zrušeny inspektoráty cizinecké policie v Horní Lidči a Velkých Karlovicích. Několik policistů zůstalo na odboru cizinecké policie, další posílili jednotlivé útvary v rámci Územního odboru Vsetín.
 
Od příštího týdne (tj. 30. ledna 2011) začnou působit přímo v budově Územního odboru Vsetín, ul. Hlásenka 1516 policisté z odboru cizinecké policie. Do uvedeného objektu se přestěhovalo 16 policistů ze zrušených inspektorátů v Horní Lidči a Velkých Karlovicích, kteří nyní tvoří skupinu kontroly pobytů (kontroly cizinců na pracovišti, kontroly ubytoven a jiné). Dále bude v budově Územního odboru Vsetín nově působit oddělení pobytových agend (vyřizování pozvání, ztráty dokladů cizinců, potvrzení ke sňatku, přihlášení cizinců atd.), kde budou sloužit dva policisté. Toto pracoviště dosud fungovalo na adrese: Stará Cesta 1827, Luh, Vsetín. 
 
Tel. na oddělení pobytových agend: 974 680 840-1
Úřední dny: pondělí, středa 8-17
 
Naše řady posílilo několik desítek policistů
 
Od nového roku posílily řady pořádkových a dopravních policistů téměř tři desítky kolegů ze zrušených inspektorátů cizinecké policie. „V současné době 27 policistů převzalo rozhodnutí, kdy byli pověřeni výkonem služby na obvodních oddělení a dopravním inspektorátu. Od 1. února by měli být na tato místa převeleni kmenově“ uvedl vedoucího Územního odboru Vsetín plk. Mgr. Bohdan Varyš. Dalších jedenáct policistů je na útvarech v teritoriu Územního odboru Vsetín na studijních pobytech. Ti si mohou po získání potřebných znalostí a dovedností z naší problematiky požádat o převelení a zůstanou tak na útvarech natrvalo. A co si od posílení policistů na jednotlivých útvarech slibujeme? „Od posílení dopravního inspektorátu především častější přítomnost policistů zejména v rizikových úsecích, kdy se budeme zaměřovat na „piráty silnic“, kteří hrubým způsobem porušují pravidla silničního provozu. Jejich přestupky budeme nekompromisně postihovat“ řekl Varyš. Co se týká obvodních oddělení, tak byly posíleny zejména služebny v Horní Lidči, Karolince a Vsetíně, ostatní oddělení minimálně. „S ohledem na nové početní stavy, budou policisté daleko častěji vykonávat službu v obcích, a to převážně pěšky. Budou se zaměřovat na drobné krádeže, páchání trestné činnosti na seniorech, ale také na sociálně patologické jevy u dětí a mládeže“ sdělil Varyš.  
 
 
 
28. ledna 2011, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem