Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie měla o víkendu napilno

Ústí n/L - Policisté se o víkendu opravdu nenudili, v jejich sítích uvízly nejenom tři dámy z Ukrajiny. 

V sobotu 23. 1. 2010 vydali cizinečtí policisté třem ženám z Ukrajiny rozhodnutí o správním vyhoštění. Celé to začalo páteční akcí, na které se podílel i celníci. Policisté měli vytipované firmy ve Štětí a v přilehlém okolí. Firma na třídění odpadu tyto Ukrajinky zaměstnávala načerno, ani jedna neměla v České republice pobytové povolení. Ženy se nepodívají do Česka až 5 let. Je to vysoká daň za práci, kterou zde vykonávaly, neboť výplata nelegálně pobývajících cizinců bývá jen málokdy přiměřená práci.

Domů se vrátí také Vietnamec, který využíval cizí pas. Policistům bylo na první pohled jasné, že muž na fotografii je někdo jiný a cizinec se za někoho pouze vydává. Vietnamec se ale obhajoval, že je to opravdu on a od svého tvrzení nechtěl upustit. Důslednou prací policistů, telefonáty a dotazy do mezinárodních databází zjistili, že pravý majitel pasu si odpykává trest ve vězení v Německu. Muž se nakonec pod tíhou důkazů přiznal.

V neděli 24. 1. 2010 krátce po poledni navštívila hlídka vietnamský obchůdek v Duchcově. Jaké asi bylo překvapení policistů, když je prodavač omylem přivítal dvěma kartony cigaret označenými cizími kolky. Vietnamec totiž návštěvu policie nečekal, proto ho policisté přistihli při manipulaci s cigaretami. Ještě větší překvapení však na ně čekalo, když v přilehlých prostorách postupně objevovali další krabice a pytle plné takových cigaret. Dostavil se i majitel a hořce sledoval, jak policisté plní služební vozy až po střechu zabaveným zbožím. Policisté zabavili celkem 614 kartonů cigaret. O osudu majitele obchodu rozhodne zanedlouho soud. Stěží bude vysvětlovat, jak se v obchodě cigarety objevily.

„Prováděli jsme kontrolu, která se zaměřovala hlavně na pobyt cizinců. Takový nález jsem fakt nečekal“, uvedl jeden ze zúčastněných policistů. Se zvýšením spotřební daně jde obvykle ruku v ruce i navýšení nelegálních aktivit prodejců, a s tím policisté počítají.

vytisknout  e-mailem