Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Cizinecká policie odvádí skvělou práci

Jihočeský kraj – Vypátrali a zadrželi cizince, který byl hledaný od roku 2006. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Mimořádný úspěch zaznamenali policisté z oddělení kontroly pobytu, pátrání a eskort z Českých Budějovic. Do jejich popisu práce patří kromě jiného také pátrání po cizincích, na které byl vydán Evropský zatýkací rozkaz. V tomto případě se jim podařilo odhalit muže z jednoho státu Evropské unie, na kterého byl Evropský zatýkací rozkaz vydán v roce 2006 v Německu. Tento muž (58 let) se měl v minulosti podílet na pašování většího množství drog, konkrétně hašiše.  
 
Policisté z odboru cizinecké policie díky důslednému a intenzivnímu cílenému šetření odhalili, že tento cizinec přicestoval během uplynulého víkendu na území naší republiky. Přijel ze Slovenska. Zamířil na jih Čech a ubytoval se ještě s dalšími lidmi v obci Lipno nad Vltavou, kde chtěl pravděpodobně strávit dovolenou.
 
Ve středu v ranních hodinách ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení Lipno nad Vltavou přijeli policisté z cizinecké policie do ubytovacího zařízení, ve kterém se muž nacházel, a provedli jeho zadržení. Protože muž klad při zadržení aktivní odpor, použili policisté v souladu se zákonem donucovací prostředky – hmaty, chvaty a hrozbu střelnou zbraní. Při zákroku nebyl nikdo zraněn ani nedošlo k poškození majetku. O celé věci byla informována národní centrála SIRENE.
 
V současné době je muž ve vyhošťovací vazbě a bude předán do Německa.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
1. března 2013

vytisknout  e-mailem