Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Cizinecká policie prováděla další kontroly

STŘÍBRO – Cizinecká policie ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení ve Stříbře prováděla za podpory města Stříbra pobytové kontroly cizinců v jedné firmě a na třech ubytovnách. 

Další pobytová kontrola na území Plzeňského kraje se uskutečnila ve Stříbře minulý týden, konkrétně v úterý 27. dubna 2021. Od dopoledních hodin celkem 15 policistů provádělo kontroly cizinců na třech tamních ubytovnách a v jedné firmě se zaměřením na zaměstnávání cizinců. Uvedené objekty, byly vytipovány za účelem kontrol i po dohodě s vedením města, které o provedení kontrol projevilo samo zájem.

Při prováděné pobytové kontrole na ubytovnách policisté na jedné z nich zkontrolovali 29 cizinců, přičemž u dvou zjistili, že na území České republiky vstoupili v rozporu s ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví proti šíření nemoci, a proto byli hlídkou zajištěni a následně převezeni k provedení potřebných úkonů. Na dalších dvou ubytovnách zkontrolovali celkem 24 cizinců. V těchto případech byly kontroly bez závad.

Ve vytipované firmě policisté zkontrolovali 20 zaměstnaných cizinců, přičemž u dvou z nich zjistili nedostatky, které byly důvodem pro zahájení správního vyhoštění z přechodného pobytu. Policisté je proto zajistili a následně eskortovali na cizineckou policii k provedení dalších úkonů. S jedním cizincem navíc správní řízení o vyhoštění z přechodného pobytu zahájili přímo na místě.

Policisté se pobytovými kontrolami na ubytovnách i ve vytipovaných firmách na našem okrese chtějí zabývat i v následujících měsících. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
4. 5. 2021

Odkazy do noveho okna

pobytová kontrola

pobytová kontrola 

Detailní náhled

pobytová kontrola

pobytová kontrola 

Detailní náhled

pobytová kontrola

pobytová kontrola 

Detailní náhled

pobytová kontrola

pobytová kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem