Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie s celníky

České Budějovice – spolupráce cizineckých policistů s příslušníky Celního úřadu České Budějovice pomohla k zadržení 2 osob v pátrání a potrestala 2 hříšníky za porušení zákona o pobytu cizinců. 

     Během minulého týdne proběhla součinnostní akce v rámci pobytové kontroly policistů inspektorátu cizinecké policie České Budějovice a příslušníků Celního úřadu České Budějovice zaměřené na pátrání po osobách podle zákona o Policii České republiky a na oprávnění k pobytu cizinců podle zákona o pobytu cizinců. Kontroly byly provedeny na dvou místech – na staveništi v objektu Nemocnice České Budějovice a na staveništi v blízkosti obchodního domu Tesco České Budějovice, kde pokračuje stavba nového obchodního domu společnosti Baumax.
     Zkontrolováno bylo celkem 19 osob, z toho 4 Češi, 14 Ukrajinců a 1 Slovák. Za porušení zákona o pobytu cizinců tím, že se neprokázali při pobytové kontrole schopností uhradit náklady zdravotní péče, byli dva cizinci ukrajinské státní příslušnosti potrestáni blokovou pokutou v celkové výši 2.000 Kč. Dále byl potvrzen záznam v pátrání po dvaadvacetiletém muži ze Slovenska, který se prokázal občanským průkazem nahlášeným jako ztracený doklad v policejním Schengenském informačním systému. Své jednání zdůvodnil muž tím, že doklad po delší době našel, ale tuto skutečnost již nenahlásil na nejbližší policejní služebně. Proto byl občanský průkaz muži odebrán a bylo mu vydáno potvrzení o odebrání dokladu.
     Dále u osmadvacetiletého Čecha bylo zjištěno, že je po muži vyhlášeno celostátní pátrání, kde je uveden zákaz pobytu ve městě České Budějovice. Muž sdělil, že si je vědom zákazu pobývání v Českých Budějovicích a odůvodnil svoji přítomnost ve městě rozhodnutím svého vedoucího v písecké firmě, který jej za prací místo do Tábora poslal na stavbu do Českých Budějovic. Státní zástupkyně v tomto případě rozhodla, že se případ bude řešit podle Trestního zákona až při opakovaném porušení výše uvedeného zákazu a vše bylo tentokrát vyřešeno domluvou.

vytisknout  e-mailem