Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie zajistila Nigerijce a občany bývalé Ruské federace

Bezpečnostní akce ICP Mosty u Jablunkova, 08.-09.09.09  

Bezpečnostní akce cizinecké policie probíhala ve dnech 08.09.-09.09.2009.
Dne 8.9.2009 ve 22.30 hodin ve Frýdku - Místku, v obci Zelinkovice zajistili policisté ICP Mosty u Jablunkova při bezpečnostní akci 2 muže státní příslušnosti Nigérie (osoby ve věku 29 a 31 let), kteří se prokázali pouze oddacími listy z Polské republiky. Tyto osoby cestovaly v mikrobusu tov. zn. Renault bílé barvy společně se sedmi občany Polska ve směru do Vídně.
U těchto osob se v současné době provádí zjišťování totožnosti a následně bude provedeno šetření z důvodu oprávněnosti pobytu na území států Evropské unie.

Dne 9.9.2009 v 1.25 hodin v rámci výše uvedené bezpečnostní akce byly rovněž zajištěni dva cizinci bývalé Ruské federace - neúspěšní žadatelé o azyl (27letý muž , 24letá žena), kteří se prokázali cestovními doklady bez víz, které by je opravňovaly k pobytu na území České republiky. Osoby cestovaly v linkovém autobuse tov. zn. Setra, na trase Warszava - Vídeň.
Těmto osobám policisté ICP Mosty u Jablůnkova udělí správní vyhoštění, následovně je eskortují do zařízení pro zajištění cizinců a dle Dublinské úmluvy předají do Polské Republiky.

 nprap. Martina Pluskalová

ObŘ SCP Ostrava

vytisknout  e-mailem