Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinka přišla pro vízum, byla však vyhoštěna

I takové případy se na odděleních povolování pobytu stávají. 

Včera 18.8.2008 se dostavila na oddělení cizinecké policie Brno třiapadesátiletá žena z Mongolska se žádostí o udělení výjezdního víza.
 
Prověřením policejních databází policisté zjistili, že její poslední vízum ji opravňovalo k pobytu na území ČR do 6.4.2007. Tedy od tohoto data se žena více než rok zdržovala v Česku ilegálně.
 
Kromě výjezdního příkazu, pro který si původně přišla, ji policisté za její prohřešek proti zákonu na dva roky z našeho území vyhostili.
 
Policie ženě stanovila lhůta k vycestování na jeden týden. Cizinecká policie volí tento způsob v případě, že cizinec má v pořádku cestovní doklad, má prostředky na vycestování a projeví vůli vycestovat. V opačném případě nezbývá něž cizince zajistit a umístit do zařízení pro zajištění cizinců a vlastní realizaci vyhoštění zajišťuje Policie.
 
Pokud by žena nevycestovala a po stanovené lhůtě se nadále zdržovala v České republice, dopouští se trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Cizinecká policie v jihomoravském regionu zjistila 170 trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, z toho 93 těchto trestných činů spáchali cizinci.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem