Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Člověka na komíně českolipských mlékáren" nám včera na tísňovou linku nahlásil místní občan

ČESKOLIPSKO - Na místě jsme zjistili, že si na jeho vrchol vylezli dva dobrodruzi pro kešku. 

F 3
Včera krátce po 18. hodině kontaktoval naši tísňovou linku 158 muž z České Lípy a oznámil nám, že se po 80 metrů vysokém komíně v areálu bývalých mlékáren v České ulici pohybuje člověk. Operační důstojník tam okamžitě vyslal naši nejbližší motorizovanou hlídku a zapojil do spolupráce  Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje včetně  Sboru dobrovolných hasičů města České Lípy.  

Když kolegové z hlídkové služby  na místo dorazili, všimli  si, že kousek od komína parkuje osobní vozidlo s logem hry Geocaching a začali tušit, o co tady jde. Zjistili, že se na komín vyšplhali dokonce dva lidé a vyzvali je, aby slezli dolů. Z další komunikace s oběma dobrodruhy vyšlo najevo, že jsou jištěni horolezeckým vybavením, a že na vrcholu komína hledali kešku. Vzhledem k tomu, že sestup zvládali vlastními silami, nebylo nutné, aby jim přitom hasiči pomáhali.

Všem se samozřejmě ulevilo, že tu nikdo nechtěl spáchat sebevraždu skokem z komína, o což se už v minulosti někteří jedinci  pokoušeli. Tentokrát šlo "jen" o snahu získat kešku, ale právě i za cenu toho, že přitom může někdo nešťastnou náhodou přijít o život. Včera v podvečer s tím svým hazardovali 38letý muž a 30letá žena, kteří k nám spolu přijeli z Prahy. Oba dostali pokutu a další účastníky Geocachingu důrazně vyzýváme k tomu, aby se svým zdravím a životem zbytečně nehazardovali. Honba za keškami už stála některé soutěžící život, a to i u nás v Česku. Více si přečtěte v článku.

Dobrodružství  dvojice v areálu českolipských mlékáren zachycují  fotografie pořízené zasahující hlídkou.

5. 9. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem