Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Člun se převrátil

Novojičínsko: Policisté pátrájí po pohřešovaném. 

Informace k 17.00 hodin
 
poresovany reka2.JPG
Policisté i dnes pátrali po muži, který je pohřešovaný od včerejšího (sobotního) odpoledne, kdy se ním a druhým mužem převrátil na řece Lubině člun. Při dnešní několikahodinové akci propátrali policisté oba břehy řeky až po soutok s Odrou. Pohřešovaného se nepodařilo najít. Policejní potápěči nebyli nasazeni, neboť tok řeky je stále silný a činnost ve vodě tak velmi riskantní. 
  
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
18. 5. 2014
 
--------------------------        původní zpráva z 18. 5. 2014, 10.45 hodin -------------------------------
 
Pátrání po pohřešovaném pokračuje (10.45 hodin)
 
Včera, v sobotu 17. května, kolem páté hodiny odpoledne přijali policisté oznámení o osobách topících
pohresovany reka3.JPG
se v řece na Novojičínsku. Policisté okamžitě vyjeli na místo, do Příbora k řece Lubině. Jeden muž je dosud pohřešovaný.
 
Řeku měly sjíždět na dvou člunech čtyři muži ve věku od 30 do 40 let. V katastru Příbora se po převrácení člunu začala jeho osádka topit. Při příjezdu policistů na místo byl jeden z mužů již z řeky vytažen a posléze převezen do nemocnice. Po druhém muži začali policisté a hasiči okamžitě pátrat. Mezi základní činnosti patřilo postupné prohledávání břehů kolem řeky a sledování toku z mostů podél proudu. Hasiči vytvořili na řece i záchytné body. Dosud se pohřešovaného nepodařilo nalézt, kdy opatření bylo učiněno od místa převrácení člunu až po katastr Staré Vsi nad Ondřejnicí na Frýdecko-Místecku. Byli informováni rovněž ostravští policisté a informace o události a pátrání po pohřešovaném moravskoslezští policisté sdělili také kolegům v Polsku.
 
Do pátrací akce se zapojili policisté několika obvodních oddělení, především z územního odboru Nový Jičín, ale také územního odboru Frýdek-Místek. Na místo přijeli policisté speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství a policejní potápěči pohresovany reka1.JPG(spadají pod Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR). Jednalo o zhruba tři desítky policistů. Pátrací akce probíhala do nočních hodin, kdy byla přerušena. Nyní již jsou v terénu policisté opět (včetně speciální pořádkové jednotky), budou i nadále propátrávat břehy řeky Lubiny až po soutok s Odrou. O nasazení potápěčů bude rozhodnuto, jakmile to situace dovolí – s ohledem na podmínky, kdy je podstatně zvýšená hladina a průtok vody, je činnost ve vodě velmi riskantní.
 
Novojičínští policisté prověřují všechny okolnosti této události. Nelze opomenout ani například kontakt s rodinou pohřešovaného, který vzhledem k situaci zajišťují pro krizovou komunikaci speciálně vyškolení policisté.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
18. 5. 2014
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem