Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co nechcete, nechte ležet v autě

DĚČÍN - Z auta zmizely cennosti, ze zastávek mizí značky, na silnici se zase mařilo a opět se neplatilo výživné 

Pokud chcete přijít o peníze a cenné věci, nechte je ležet ve voze. Lapkové se už o ně postarají. Podobně to udělal jeden řidič z Děčína, v jehož automobilu zůstaly opuštěné dvě peněženky a kabelka, kde se nacházely šperky, mobilní telefon, platební karta a další věci. Věci si přišel „vyzvednout“ neznámý zloděj a dárci za jeho „štědrost“ zanechal přibližně třicetitisícovou škodu. Pokud se ale dostane do rukou policistům, bude se zodpovídat z trestného činu krádeže vloupáním, za což je možné vyfasovat až dva roky v nápravném zařízení.
 
 
Se zákazem a bez řidičáku
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší policisté z děčínského dopravního inspektorátu šestačtyřicetiletého výtečníka pro maření výkonu úředního rozhodnutí. Ten, ačkoli nevlastní řidičské oprávnění, si klidně sednul za volant a jel. V Jílovém ho zastavila hlídka a malér byl na světě. Zvláště pak při zjištění, že pánovi soud nedávno uložil zákaz řízení všech motorových vozidel. Teď musí čelit hrozbě až tříletého vězení.
 
 
Přes dvě léta bez výživného
 
Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti sedmadvacetiletému muži, který na svou dceru přes dva roky neplatil výživné. Dluh se mu tak nastřádal na dobrých třicet tisíc korun. Obviněnému za zanedbání povinné výživy hrozí trest odnětí svobody ve výši až dvou let.
 
 
Kradou se i dopravní značky
 
Strážci zákona ze Šluknova usilovně pátrají po neznámém nenechavci, který svůj volný čas tráví tím, že navštěvuje autobusové zastávky, ze kterých krade dopravní značení. Za několik dní jich stačil tímto způsobem poškodit šest. Škoda, kterou tím napáchal, se vyšplhala na dvacet tisíc korun. Policie žádá občany, pokud by si v souvislosti s tímto případem všimli čehokoli podezřelého, ať neváhají zvednout telefon. Pokud se vandala-zloděje podaří lapit, můžou mu hrozit až dva roky odnětí svobody.
 
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 27.10.2010

vytisknout  e-mailem