Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se děje na Kladensku a Slánsku

Zprávy z policejní svodky. 

Během noci ze středy na čtvrtek zmizel ze Slaného – Kvíčku z ulice Tyršova automobil zn. Renault Megane Scenic, barva šedá-metal, RZ: 8S9 0122, r.v. 2009, VIN:VF1JMK4D639327827. Majiteli neznámý pachatel způsobil škodu 277.200,- Kč. Po vozidle policisté intenzivně pátrají.
 
Včera ve večerních hodinách bylo nahlášeno na tísňovou linku 158, že byla opakovaně slovně a následně fyzicky napadena obsluha baru v Kladně v ulici Vítězná. Na místo vyslaná policejní hlídka zajistila na místě tři muže (ročníky 1990, 1976 a 1979) z Kladna a Kladenska. Bylo zjištěno, že nejprve jedenadvacetiletý mladík napadl obsluhujícího muže cizí státní příslušnosti a poté nejstarší z výtržníků rozbil skleněnou výplň dveří. Poslední z trojice nakonec vešel do provozovny a neustále cizince slovně napadal. Svého agresivního chování nezanechali ani po příjezdu policistů, proto byli eskortováni na policejní stanici a zatím jsou prošetřováni pro podezření z přestupku proti občanskému soužití.
 
Včera přijali kladenští policisté oznámení od veřejné opatrovnice za Statutární město Kladno, že třiapadesátiletá žena z Kladna je podezřelá z trestného činu zpronevěry. Bylo zjištěno, že zlodějka rozhodnutím Okresního soudu ze dne 30. 10. 2003, přebírala invalidní důchod za svého nesvéprávného jedenačtyřicetiletého bratra. Ten je však dlouhodobě hospitalizován v psychiatrické léčebně. Sestra tudíž finance svého bratra nepoužila pro jeho potřebu a peníze si nechala pro sebe. Celkem tak způsobila poškozenému škodu ve výši 508.419.- Kč.
 
V noci z úterý na středu se zatím nezjištěný pachatel vloupal do firmy v Kladně v ulici Slánská. Ze zde zaparkovaných nákladních automobilů zmizela motorová nafta v celkové hodnotě 15.000 korun. To zřejmě zloději nestačilo a navštívil ještě kancelář. Z té byla odcizena elektronika a stavební nářadí za 133.800,- Kč. Policisté případ kvalifikovali jako krádež a poškození cizí věci.
 
Poslední z vybraných případů se stal včera odpoledne ve slánském obchodním domě v ulici Ouvalova. Devětapadesátiletá žena si při nakupování odložila svoji kabelku do nákupního vozíku a dala se do vybírání zboží. Této situace využil zloděj a v nestřeženém okamžiku odcizil z tašky peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a jinými doklady, čímž majitelce způsobil škodu ve výši téměř tři tisíce korun.
 
 
Policie ČR proto opět varuje:
 
  • Svá zavazadla nikdy nespouštějte z dohledu!
  • Tašky a batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte!
  • Uložíte-li tašku v obchodě do nákupního vozíku, mějte ji stále na očích!
  • Peníze a doklady noste neustále při sobě!
  • Nedávejte své osobní doklady do peněženky!
  • Nenoste PIN u platební karty!
  • Své platební karty si zablokujte ihned, jakmile zjistíte, že byly odcizeny!
 
nprap. Michaela Nováková
19.5.2011
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem