Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co se dělo o svátcích

TEPLICE - Vykradený byt, odcizené auto a další případy. 

Krádež auta
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pondělí odcizil v Teplicích osobní vozidlo. Zloděj se nezjištěným způsobem zmocnil zaparkované Škody Fabia reg. zn. 6U4 7612 a s autem odjel na neznámé místo. Celková škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun, po vozidle bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu za přečin krádeže až pět let za mřížemi.
 
Vloupání do bytu
     Šperky, elektroniku a alkohol si odnesl neznámý pachatel z bytu v Krupce. O svátcích po překonání vstupních dveří vnikl do bytu, který prohledal a odcizil z něj věci za více jak 140 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Vandal poškodil karoserii
     Neznámý pachatel poškodil v Teplicích zaparkované vozidlo. Promáčkl karoserii auta na kapotě a střeše, majitelce automobilu způsobil škodu přibližně 10 tisíc korun. V případě, že bude vandalova totožnost zjištěna, bude se zodpovídat z přečinu poškození cizí věci, za který mu hrozí až rok vězení.
 
Odnesl cigarety i s automatem
     Restaurace v Bílině se stala cílem zatím neznámého zloděje. Z neděle na pondělí se pachatel vloupal do objektu, za kterého odcizil automat na cigarety s kuřivem a utrženou finanční hotovostí. Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena, ale bude se pohybovat v řádech desítek tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který může pachatel strávit až dva roky za mřížemi.
 
Vykradená chatka
     Zahradní chatku v Teplicích vykradl dosud neznámý zloděj. Nejdříve se snažil neúspěšně překonat vstupní dveře a nakonec se dovnitř vloupal oknem. Odnesl si sekeru, elektrické ruční nářadí, sekačku a další věci za více jak 12 tisíc korun, dalších osm tisíc bude muset majitel objektu vynaložit na opravy zařízení chatky. Pokud bude pachatel dopaden, stane před soudem s obviněním z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
Odcizené autorádio
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Srbicích vloupal do zaparkovaného vozidla. Po překonání zámku dveří vnikl do auta a následně z něj odcizil autorádio v hodnotě 1500 korun. V případě dopadení hrozí lapkovi za přečin krádeže až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 27. 12. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem