Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Co se dělo v Jeseníku 17.7.2009

Alkohol za volant nepatří, Pozor na prodavače dek, Vadily mu dopravní značky 

Alkohol za volant nepatří
O tom, že alkohol za volant nepatří se přesvědčil 42letý řidič z Jesenicka. Ve středu 15. července jel se svým vozidlem tovární značky Mazda. Mezi obcemi Velké Kunětice a Vidnavou v levotočivé zatáčce nezvládl řízení svého vozu a sjel do příkopy. Zde narazil do stromu, převrátil se na střechu a zadní částí narazil do druhého stromu. Řidič naštěstí utrpěl jen drobná poranění. Dopravní policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní s hodnotou 2,81‰ alkoholu. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 20.000,- Kč.   

 

 

 

 

 

 

 

Pozor na prodavače dek
Nemilou zkušenost zažili manželé z Javornicka. Ve středu 15. července k nim do domu přišli dva cizí státní příslušníci s nabídkou prodeje dek, přikrývek a bund. Manželé od nich nic nechtěli koupit a vyzývali muže, ať z domu odejdou. Muži stále naléhali a až výzva, že zavolají policii ukončila jejich setrvání v domě. Že návštěva nebyla zadarmo, zjistili manželé později, když v domě nenašli zlaté šperky v celkové hodnotě 11.500,- Kč.

Vadily mu dopravní značky
Dopravní značení u silnice ve směru z Bělé pod Pradědem na Videlský kříž vzalo za své. V době od prvního do šestnáctého července je odcizil doposud neznámý pachatel. Sedm dopravních značek, které upozorňovaly a varovaly řidiče před případným nebezpečím, budou poškozenou firmu stát 30.000,- Kč. 


prap. Jiří Černěnko
inspektor
 

vytisknout  e-mailem