Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se na Rakovnicku událo

Policisté objasňují případy 

Fyzické napadení
 
    Dne 22. května 2012, v odpoledních hodinách, došlo v obci Krupá, k fyzickému napadení dvaačtyřicetiletého muže z Rakovnicka. Toho měl napadnout pětačtyřicetiletý muž z Kladenska, který k poškozenému přišel na návštěvu. Způsobená zranění si vyžádala převoz do Vojenské nemocnice v Praze, kde je poškozený nyní hospitalizován. Kriminalisté podezřelého muže z napadení zadrželi ve večerních hodinách, dne 24. května v Rakovníku a byl se souhlasem státního zástupce umístěn do policejní cely.
    Kriminalisté muži následujícího dne předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin ublížení na zdraví, kdy obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let. Jmenovaný byl z policejní cely se souhlasem státního zástupce po provedení základních procesních úkonů propuštěn na svobodu.
     
Vloupání do restaurace objasněno
 
     V noci z 22. na 23. května, došlo k vloupání do restaurace v obci Jesenice. Pachatel poškodil okno a tímto vnikl do objektu. Z restaurace si odnesl 95 kusů krabiček cigaret, různých druhů a 25 kusů lahví různého alkoholu. Celkem tak čtyřicetiletému majiteli restaurace způsobil škodu ve výši cca 15.000,- Kč. Případ započali šetřit policisté z místního obvodního oddělení, jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
     Věc si převzali kriminalisté z obecné kriminality Rakovník, kteří dne 24. května 2012, krátce před polednem, zadrželi v obci Roztoky podezřelého sedmadvacetiletého muže z Kladenska. Muž byl se souhlasem státního zástupce umístěn do policejní cely. Dne 25. Května 2012, bylo muži sděleno podezření z přečinu krádeže ve stádiu spolupachatelství. Kriminalisté v následujících dnech sdělí podezření z trestného činu i dalších pachatelům, kteří se na vloupání a krádeži věci podíleli. Muž byl po provedení procesních úkonů se souhlasem státního zástupce z policejní cely propuštěn na svobodu.
 
Alkohol za volantem
 
     Dne 26. května 2012, v podvečerních hodinách, kontrolovala hlídka z obvodního oddělení v Rakovníku, osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil šestadvacetiletý muž z Rakovnicka., které jelo ve směru od Rakovníka na obec Lišany. Řidič vozidla hlídce ke kontrole nepředložil žádné doklady potřebné pro provoz a řízení motorového vozidla. Policisté lustrací v evidencích PČR zjistili, že řidič nevlastní řidičské oprávnění k řízení vozidla. Z řidiče byl cítit alkohol, a proto se podrobil opakované orientační dechové zkoušce, při které byla naměřena hodnota - 1,32 a 1,42 promile alkoholu v dechu.  
     Vozidlo si na místě převzala manželka podezřelého a tento se s policisty dostavil na místní služebnu, kde byly zahájeny úkony pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté budou nyní ve věci šetřit a muž je předvolán k podání vysvětlení ke svému jednání
 
nprap. Jana Žáčková
1.6. 2012 

vytisknout  e-mailem