Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co se stalo na Ústecku o víkendu ze 7.-9.11.2008

Zloděj se vydával za lékaře - Krádež vozidla - Zloděj se spoléhal na své rychlé nohy - Řídil pod vlivem drog - Řidička nadýchala 2,31 promile  

Zloděj se vydával za lékaře
Policejní komisař sdělil obvinění 49letému muži z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody. Obviněný koncem měsíce září využil lsti, kdy se vydával za lékaře a vloudil se do bytu 85leté seniorky. Choval se velice suveréně a důvěryhodně. Babičku před vyšetřením poslal do koupelny se umýt a během toho jí prohledal byt. Z peněženky odcizil 1100 korun a zlatý prsten. Posléze z bytu rychle utekl. Tento obviněný putoval ihned do výkonu trestu odnětí svobody. 

Krádež vozidla
Na Severní Terase v ulici Jana Zajíce došlo k odcizení vozidla Peugot 307, modré metalízy, rz: 4U9 77-88, kdy se způsobená škoda pohybuje kolem 374 tisíc korun.

Zloděj se spoléhal na své rychlé nohy
Všebořičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení ukončili případ okradené ženy. Podezřelý 28letý muž před poštou v ulici Plynárenská odkradl 58letou ženu o její pněženku, kterou jí vytrhl z ruky a utekl. Za uvedené jednání pachateli hrozí trest odnětí svobody až do výše  2 let.

Řídil pod vlivem drog
Policejní komisař sdělil obvinění 35letému muži z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, Maření výkonu úředního rozhodnutí a Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Obviněný byl v nočních hodinách na Severní Terase kontrolován policejní hlídkou pří řízení vozidla. Při kontrole bylo zjištěno, že  má vysloven zákaz řízení a že je pod vlivem návykové látky. Při následném lekařském vyšetření spojeném s odběrem krve nebo moči bylo zjištěno, že se jedná o heroin. Za uvedené jednání obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Řidička nadýchala 2,31 promile
Dne 7.11. krátce před 4 hodinou ranní došlo v ulici Na Rondelu k dopravní nehodě, kdy 38letá řidička vozidla Škoda Octavia vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládla řízení a narazila do sloupu trolejového vedení. Při nehodě byla ona i její spolujezdec lehce zraněni. Policisté u řidičky provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 2,31 promile alkoholu v dechu. Za uvedené jednání této ženě hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 3 let.

vytisknout  e-mailem