Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čokoládu měla v podprsence

MOSTECKO - Pražačka kradla v obchodech, soud ji poslal do vazby, z vězení přišla letos; Muž šplhal po balkónech, skončil na záchytce. 

V marketu ukradla husu, čokoládu měla v podprsence, v tašce krémy, šla do vaby
Zálusk na husí masíčko zřejmě měla 20letá žena z Prahy. Žena v Mostě vyrazila tento měsíc ve večerních hodinách do jednoho mosteckého supermarketu. Ještě v prodejně si do igelitové tašky měla ukrýt mraženou husu a dvě balení s aviváží na prádlo, vše v celkové hodnotě 595 korun. S nákupem pak prošla přes pokladny bez zaplacení. Krádež však neunikla pozornosti tamní ostrahy, která podezřelou nakupující zadržela. Žena skončila na policii. Od policistů si mladá žena odnesla záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradla poprvé, za majetkový delikt byla odsouzena a potrestána nepodmíněným trestem, který vykonala letos.

 Na stejnou zákaznici narazila tento týden ostraha jiného supermarketu v centru města Mostu. Žena si ještě v prodejně měla uschovat za oděv čokoládu v hodnotě 25 korun. Poté prošla pokladnou, aniž by za zboží zaplatila. Při průchodu  z prodejny se však ozval alarm a žena se dala hned na útěk. Ostraha ji po pár metrech venku dohonila a zadržela. Lup měla v podprsence. Policisté, kteří byli na místo přivoláni, podezřelou převezli na oddělení.

O dva dny později přišla žena do další prodejny v Mostě. V oddělení s drogistickým zbožím si do své tašky měla vložit různé tělové krémy za 2 400 korun a s lupem následně vyšla vstupním prostorem. Ostraha marketu ženu ihned po průchodu zadržela pro podezření z krádeže, což se následně potvrdilo. Na místě ženu zadržela policie. Vyšetřovatel ji nyní obvinil z přečinu krádeže, za který ženě z Prahy hrozí až tříletý trest s ohledem na minulý trest. Policie podala podnět na vazební stíhání obviněné a státní zástupce i soudce se k podnětu přiklonili a vazbu potvrdili. Policisté ženu včera do vazební věznice předali.

Muž lezl po balkónech, skončil na záchytce
Litvínovští policisté včera reagovali na oznámení kolem 03. hodiny, že na budovu hotelového domu někdo leze na balkóny. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že v jednom z nich ve čtvrtém patře se nachází osoba, kterou hlídka díky osobní a místní znalosti identifikovala. S mužem, který jevil známky užití návykové látky,  policisté komunikovali. Muž však odmítal jakoukoliv spolupráci a pomoc. Naopak hrozil vyskočením z balkónové římsy. Aby dokázal vážnost své výhružky, tak přelezl na vnější stranu balkonové římsy. Policisté na místo přivolali další složky IZS a také další hlídku. Po celou dobu s mužem hovořili a rozmlouvali mu jeho nebezpečné jednání. Mezi tím druhá hlídka získala klíče od pokoje ve čtvrtém patře, a poté, co muž otevřel okno a vnikl do bytu, tak byl v příhodném okamžiku na místě policisty zajištěn. Muže policisté převezli do zdravotnického zařízení a následně skončil na záchytce. Při zákroku nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku. Okolnosti počínání muže nyní prověřují kriminalisté.  

nprap. Ludmila Světláková
Most 30. června 2020

vytisknout  e-mailem