Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čokolády chtěl získat násilím

Most - Na útěku zaútočil na pracovníky marketu; Trojlístek oloupil mladíka o peníze; Recidivisté opět kradli. 

Mostečtí policisté šetří případ krádeže čokolád, který se stal koncem minulého týdne. Neznámý pachatel přišel do jednoho mosteckého supermarketu, kde si do tašky ukryl téměř 60 kusů různých čokolád s úmyslem je odcizit. Poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil. Pracovníci prodejny ho chtěli zadržet, lapka se ale nehodlal lupu vzdát a zaútočil na ně. Posléze odcizené věci odhodil a utekl. Ke zranění osob nedošlo. Odcizené čokolády byly zajištěny a vráceny zpět do prodeje.

Trojlístek okradl za použití násilí mladíka
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z provinění loupeže trojlístek mladistvých hochů. Podle kriminalistů, kteří na případu pracovali, měli mladíci minulý měsíc v odpoledních hodinách zastavit jiného mladíka, který šel na nádraží. Nejprve po něm chtěli peníze na cigaretu, a když neuspěli, tak dva se postavili za něj a třetí ho měl udeřit do zad. Následně mu měli prohledat kapsy, a když se poškozený pokusil utéct, tak ho chytili za vak a stále se snažili z kapsy oděvu odcizit peněženku. V útocích pokračovali, mladíka svalili na zem a nakonec se peněženky zmocnili. Z ní vzali bankovky a portmonku s drobnými mladíkovi vrátili. Poté z místa odešli. Jeden z trojice měl na odchodu napadenému vyhrožovat násilím a vyšetřovatel ho obvinil navíc i z provinění vydírání. O cizí peníze se trojice rozdělila a utratila je.

Kradli svíčky i energetické nápoje
Až tříletý trest odnětí svobody hrozí v případě odsouzení dvěma mužům, jeden ve věku 29 let je z Litvínova a druhý 27letý pochází z Děčína. Oba muži mají za sebou kriminální minulost a oba opět kradli. V jedné prodejně měli odcizit svíčky v hodnotě 783 korun, které si ukryli do kočárku a poté z prodejny odešli. Na místě je zadržela ostraha objektu. V jedné mostecké večerce objevili otevřený zadní vchod, jeden vnikl dovnitř a druhý dával venku pozor. Odcizit měli energetické nápoje za 480 korun. Ani jeden neprodali, jak měli v úmyslu. Nedaleko místa činu je zadržela hlídka policie. Mladší měl krást sám v jednom mosteckém supermarketu, kde si ukryl do batohu žvýkačky za 790 korun. S lupem neodešel, ostraha prodejny ho zadržela při odchodu. Mladší z dvojice je nyní ve vězení, starší je stíhán na svobodě.

Most 8. srpna 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem