Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čokolády prý našel u popelnic

MOST - Krabice s čokoládami na útěku odhodil, hlídka lapku zadržela; V kabince nechala portmonku, přišla o ni. 

Rychlé potrestání umožňuje tzv. zjednodušené zkrácené přípravné řízení, kdy policie podezřelého zadrží, sdělí mu podezření, zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení ihned předá státnímu zástupci a ten soudu předloží návrh na potrestání. Mostecká policie tímto způsobem pracuje čím dál tím častěji, pokud to okolnosti dovolí. Postupovala tak i v případě zadržení 29letého muže z Litvínova. Ten se dopouští opakovaně krádeží. V úterý měl v jednom supermarketu v Mostě odcizit zboží. Podezřelý za ně nezaplatil a před ostrahou utekl. Policisté hlídkové služby na místě získali popis podezřelého a pátrali po něm v okolí. Zanedlouho ho spatřili a zadrželi. Muž při útěku odhodil odcizené zboží a policistům tvrdil, že dvě krabice s čokoládami našel u popelnic. Muž skončil na policejním oddělení v Mostě, kde mu byl předán záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Už v minulosti kradl a byl za to odsouzen. V cele čekal na rozhodnutí soudu o trestu. Litvínovan skončil ve vězení.

Zloději přišli lehce k cizímu majetku
Zatím neznámý nepoctivec si přivlastnil o víkendu v Mostě cizí peněženku. O tu přišla jedna žena, která ji zapomněla v převlékací kabince v jednom obchodě s oděvy. Kdosi ji tam našel a místo aby ji odevzdal, si portmonku s finanční hotovostí a doklady ponechal. Zloděj se dopustil trestného činu zatajení věci. Poškozená vyčíslila hmotnou škodu na částku téměř šest tisíc korun. Případem se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.  Ti šetří i jiný případ z víkendu, který potvrdil rčení, že příležitost dělá zloděje. Neznámý nenechavec si všiml v jedné mostecké prodejně volně položeného telefonu na prodejním pultě a ukradl ho. Policisté ve věci zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Dva řidiči měli pozitivní test na drogy, dvěma koloval v dechu alkohol
Policisté hlídkové služby v rámci výkonu sledovali silniční provoz a v sobotu kontrolovali v ulici Pionýrů řidičku osobního vozu. Hlídka u ní provedla test na návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin. Další motorista byl kontrolován policisty v ulici Komořanská téhož dne. I u něj vyšel orientační test pozitivně na amfetamin. Oba motoristé se podrobili lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. V neděli hlídka zastavila ke kontrole v ulici Budovatelů cizince. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, která byla vyšší než 1,6 promile. Pozitivní dechovou zkoušku na alkohol měl i řidič vozidla, který minulý týden havaroval na Litvínovsku, kde s autem uvízl v tramvajovém kolejišti. Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ostatní tři řidiči si od policie převzali záznam o sdělení podezření ze spáchání trestného činu.

nprap. Ludmila Světláková
Most 17. února 2020

vytisknout  e-mailem