Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ctěl ukrást lana od hromosvodu

MOST - Zřítil se však z osmi metrů a skončil v nemocnici; Cigarety neměly kolky a další 

O štěstí může hovořit 36letý muž z Mostu. Ten si chtěl tento týden zřejmě přilepšit do svého rozpočtu a rozhodl se, že odcizí barevné kovy. Vydal se pro ně na budovu ubytovny střední zdravotní školy časně ráno. Kolem páté hodiny vylezl na střechu internátu, kde vytrhl  několik metrů ocelových lan, které jsou součástí soustavy proti bleskům. Ty sroloval do klubek a připravil si je k odcizení.  Pak chtěl slézt ze střechy dolů. Lup byl totiž těžký a tak se vydal pro pomoc. Zvolil však špatnou cestu. Když se chytil za hromosvod, ten se utrhl a muž se zřítil z osmi metrů dolů. Dopadl na střechu jídelny, kde zůstal zraněný ležet. Pud sebezáchovy však u něj fungoval a muž volal o pomoc. Jeho volání slyšely ženy z internátu. Ty přivolaly sanitu ke zraněnému. Policie, která byla též na místě, při ohledání místa činu našla nářadí, které podezřelý pravděpodobně ke krádeži lana použil. Objevila u něj ale taky platební kartu, která mu však nepatřila. Ta byla tento rok odcizena. Podezřelý muž, který byl převezen do nemocnice a jeho stav je v současné době stabilizovaný, bude muset policii vysvětlit, co na střeše internátu pohledával a jak se k němu dostala odcizená platební karta. Případ nyní vyšetřují policisté obvodního oddělelní spolu s kriminalisty.

Cigarety bez kolků ukrýval na půdě
Z trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží a porušení práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu byl policejním komisařem mostecké policie obviněn 44letý cizinec. Tem měl na půdě rodinného domu v jedné obci na Litvínovsku skladovat v rozporu s ustanovením zákona o spotřební dani cigarety, které uváděl do oběhu. Některé balení byla opatřena ochrannými známkami cizího státu a jiné neměly žádný ochranný kolek. Jejich prodejem by našemu státu vznikla škoda na neodvedených daní vyšší jak 260 tisíc korun. Obviněný cizinec je stíhán na svobodě. Za tento přečin mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Snad se polepší?
Sedmatřicetiletá žena z Mostu je zřejmě nenapravitelná. Za krádeže byla v roce 2008 odsouzena a letos jí policie za krádeže v obchodech šetřila již devětkrát. Naposledy o sobě dala vědět minulý týden, kdy šla za pět prstů nakupovat do jednoho mosteckého supermarketu. Tam do tašky ještě v prodejně ukryla různé spreje, se kterými se chtěla vypařit, aniž by za ně zaplatila. Byla odhalena a o lup přišla. To ji však neodradilo a krást šla nanovo. V jiném obchodě si pod oděv schovala dva deodoranty a zamířila k východu. Tam na ni již čekali ostražití zaměstnanci prodejny. Lup putoval zpět do regálu, pachatelka pak na policii. Po obvinění byla žena umístěna do policejní cely, kde čekala, zda na ni bude uvalena vazba. Nakonec skončila na svobodě, kde je nyní stíhána.

Na ulici si vyřizoval účty
Z přečinu nebezpečného vyhrožování obvinil policejní komisař mostecké policie 39letého muže z Mostu. Ten měl minulý týden v odpolední době na ulici nedaleko centra města Mostu přistoupit k poškozenému, 31letému muži. Toho nejprve udeřil pěstí do tváře a poté ho měl chytit po krkem a nezjištěným nožem mu mířil na břicho. Přitom mu vyhrožoval újmou na zdraví. Napadenému se podařilo ze sevření vymanit a z místa uprchl, aniž by utrpěl nějaké zranění. Obviněný pak nasedl do auta a odjel. Police obviněného muže, který poškozeného znal a na ulici si s ním vyřizoval účty, stíhá na svobodě. Za toto jednání mu v případě uznání viny hrozí až tříletý trest.

Krade a nevadí mu ani trest
Podezření ze spáchání přečinu krádeže sdělili mostečtí policisté 59letému muži z Mostu. Ten měl tento měsíc krást v obchodech. V centru města v prodejně potravin odcizil zboží za více jak dva tisíce korun, které si ukryl ještě v prodejně. Při odchodu byl zadržen a předán policii. To ho zřejmě neodradilo, protože za pár dnů se vydal jinam opět krást. Ukradl různé věci v hodnotě 2 200 korun a chtěl odejít bez zaplacení. Jak se ukázalo, lapka byl již letos v lednu odsouzen za krádež.

Poškozeného napadl a ještě mu poničil majetek
Podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody sdělili litvínovští policisté 25letému muži z Litvínova. Ten měl tento týden ve večerních hodinách v Litvínově vniknout do otevřené garáže, která je součástí domu. Tam bezdůvodně napadl poškozeného, kterého udeřil. Když se poškozený před ním ukryl v domě, tak podezřelý začal kopat do dveří a přitom poškodil zdivo. Tím způsobil škodu ve výši čtyř tisíc korun. Ke zranění napadeného nedošlo.

Řídil, ač nesměl a navíc pod vlivem drogy
Ohrožení pod vlivem návykové látky se měl dle policie dopustit 37letý muž z Mostu. Toho policisté tento týden kontrolovali při řízení osobního vozidla v odpoledních hodinách. Policisté na místě šetřením zjistili, že řidič má okresním soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a to od roku 2009 až do dubna 2013. Muži zákona u řidiče provedli i dechovou zkoušku na zjištění alkoholu, která byla negativní. Pozitivní byl však test na přítomnost psychotropních a omamných látek. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zmizely brusle i cukr
Slušný lup si odnesl jeden zatím neznámý lapka. Ten se tento týden vloupal v panelovém domě na sídlišti Liščí Vrch v Mostě do bytové komory. Zajel až do čtvrtého patra a přes den vnikl násilím do komory. Z ní odnesl vrtačku, gola sadu a kolečkové brusle, aniž si ho někdo všiml. Poškozenému majiteli zloděj zanechal škodu ve výši pěti tisíc korun. Ve vedlejším domě možná stejný pachatel z komory, kam se dostal násilným vniknutím, odcizil několik kilogramů cukru, který tam objevil. Případy krádeže vloupáním šetří policisté obvodního oddělení Most Zahradní.

Spižírna vydala své bohatství
Spižírnu v obci Janov na Litvínovsku navštívil neznámý poberta. Ten ve čtvrtém patře panelového domu vnikl zatím neznámo jak na chodbě do komory. Tam našel litinové pekáče, termosku, láhve vína a vodky. To vše se mu zřejmě hodilo. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 3 tisíce korun. Případ krádeže vyšetřují hamerští policisté.

Vandal poškodil čtyři auta
Neznámý poberta se ve středu činil v Litvínově. V různých ulicích města poškodil tři osobní automobily. U vozidla tovární značky VW rozbil okno u dveří. U auta značky Škoda způsobil stejnou škodu na vozidle a u vozu téže výrobní značky objevil jeho majitel rýhy na karoserii a rozbité okno. V Janově kdosi u automobilu značky Kia poškodil lak, poškrábal disky kol a odcizil krytky. Celkem tak vandal motoristům způsobil škodu ve výši 140 tisíc korun. Případy poškození cizí věci se zabývají litvínovští a hamerští policisté.

V Mostě 26. března 2010
 

vytisknout  e-mailem