Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čtrnáct nehod za jeden den

KRÁLOVÉHRADECKO - Kromě třech lehkých zranění to odnesly pouze plechy. 

Za včerejší den došlo v teritoriu Hradce Králové ke 14 dopravním nehodám osobních vozidel, z čehož se 9 z nich stalo kvůli náledí. Kromě třech lehkých zraněních se pomačkaly pouze plechy, přičemž se škoda vyšplhala téměř na 400 tisíc korun. Nejvíce nehod - tři - se staly během 50 minut na silnici I. třídy č. 37 na sjezdech od OD Makro a OD Tesco. Řidiči se díky náledí dostali do smyku a narazili do svodidel či stojících nebo protijedoucích vozidel.

Nový Bydžov

 

 


K nejzávažnější nehodě, co se týká zranění, došlo v 5.30 v Novém Bydžově na silnici II. třídy č. 327. Řidička Citroenu, která jela do Chlumce nad Cidlinou, pravděpodobně nedodržela bezpečnou vzdálenost za cyklistou a narazila do něho. Šestadvacetiletý muž upadl na kapotu, čelní sklo a poté na silnici. Sanita rychlé lékařské pomoci ho převezla do jičínské nemocnice s lehkým zraněním, kde provedený rozbor krve vyloučí či prokáže požití alkoholu. U řidičky alkohol pomocí přístroje Drager policisté vyloučili na místě. Při nehodě vznikla na vozidle škoda 20 tisíc a na kole 2 tisíce korun. Přesnou příčinu vyšetřují dopravní policisté z Hradce Králové.

 

 

 

 

Nejzávažnějjší nehoda, co se týká škody, se stala na Rašínově třídě v Hradci Králové v 8.20. Řidič osobního vozidla Renault Laguna jel od Pardubic a při průjezdu nájezdu k OD Tesco dostal na namrzlé vozovce smyk a najel do protisměru, kde narazil do stojícího vozidla Škoda Fabia, jehož řidiči se podařilo po smyku zastavit v protisměru bez vzniklé škody. Obě vozidla byla vlivem střetu odhozena na svodidla. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce, která neprokázala požití alkoholu. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění a policisté vyčíslili škodu přesahující 180 tisíc korun.

 

por. Iva Kormošová
14.1.2016, 12.30

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem