Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Čtveřice distributorů do vazby

Rodinný klan zásoboval heroinem a pervitinem brněnské narkomany nejméně půl roku 

 

V minulých dnech se podařil brněnským kriminalistům specializujícím se na drogovou trestnou činnost husarský kousek. Během jednoho dne předvedli celkem třináct osob z jedné drogové skupiny. Jádro skupiny tvořila pětice mužů v přímém příbuzenském vztahu. Při poměrně zásahu komplikovaném zásahu zajistili policisté 155 psaníček s drogou a nejméně dalších 20 gramů zakázaných psychotropních látek. Skupina se specializovala na distribuci heroinu a pervitinu. Muži ve věku od sedmačtyřiceti do čtyřiatřiceti let zásobovali nejméně půlroku především brněnské narkomany. Drogu nakupovali a následně prodávali. Zadržené množství drogy podle odhadu kriminalistů pachatelé rozprodali během tří až čtyřech dnů. Výrobu se jim nepodařilo prokázat. Z jakých zdrojů distributoři drogy čerpali kriminalisté intenzivně vyšetřují.

Z pětice obviněných mužů jsou čtyři stíháni vazebně. Přestože jsou všichni kriminalistům pro svou minulou trestnou činnost známými postavami, pro drogové delikty jsou nyní stíháni poprvé.

Brněnští kriminalisté z TOXI týmu mají za sebou perný měsíc. V jeho průběhu zajistili pět varen pervitinu. Celkem bylo v těchto případech odstíháno pro výrobu a distribuci omamných a psychotropních látek celkem 14 osob, z toho je celá polovina stíhána vazebně. Ve srovnání s minulým rokem zaznamenali kriminalisté mírný nárůst této trestné činnosti. Letos zajistili o pět varen pervitinu více.


vytisknout  e-mailem