Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čtveřice policistů ve svém volnu odhalila pachatelku

TRUTNOVSKO - Odcizené kolo vrátili majiteli. 

Na policisty ze Žacléře se koncem září obrátil s žádostí o pomoc muž, který jim  v ranních hodinách oznámil odcizení jízdního kola z jeho pozemku.
Policistům poskytnul kamerové záznamy z místa činu. Policisté záznamy zhlédli a vytipovali si možného pachatele.
Jeden z místních policistů, v době svého volna, navíc zjistil, že místního staršího muže měli stěhovat mladí lidé, kteří by mohli odpovídat popisu z poskytnutých záznamů. Tuto informaci tedy postoupil svým kolegům, které žádal o pomoc při řešení celé věci.

Další tři pohotoví policisté přijeli, rovněž ve svém volnu, na uvedenou adresu a řešení celé události nabralo hned rychlý děj. Osoby policisté ztotožnili, vyslechli a v neposlední řadě odhalili pachatelku, která je posléze zavedla k místu, kde odcizené kolo ukryla. Skrýš se nacházela zhruba jeden kilometr od místa činu, přičemž kolo leželo ukryté ve křoví u železniční trati.

Policisté oznamovateli ještě týž den, kdy krádež oznámil, jízdní kolo vrátili zpět a ženě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, za což jí hrozí až 2 roky ve vězení.

Žacléřským policistům patří velké poděkování, jelikož jim ani v době osobního volna není lhostejné protiprávní jednání v jejich obci. Objasnění krádeže, vypátrání odcizeného jízdního kola a jeho vrácení zpět oznamovateli v jediný den jen potvrzuje fakt, že pracují jako sehraný tým.

por. Pižlová Šárka, DiS.
30. 10. 2023, 12:00


 

vytisknout  e-mailem