Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čtvrteční den s policisty na Trutnovsku

Nebyl ničím výjímečný 

V průběhu čtvrtečního dne 2. prosince 2010 byly na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeny čtyři nově spáchané přečiny. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,  prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním a podvodu. Ve čtvrtek navíc muži zákona zpracovali šest přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Ve dvou případech policisté prověřují úmrtí osob.
Dopravní policisté v průběhu čtvrtečních čtyřiadvaceti hodin zpracovali tři dopravní nehody, při kterých nebyl naštěstí nikdo zraněn. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu úterý podrobilo 51 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant po požití alkoholického nápoje. Takový výsledek vždy potěší. Dopraváci navíc zjistili 17 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 8 tisíc korun.
  V průběhu čtvrtečního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 49 telefonátů, 13 z nich bylo využito a zbývajících 36 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
3. 12. 2010
 

vytisknout  e-mailem