Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtvrteční dopravní komplikace

ÚO Bruntál - nehody, krádeže a jiné... 

Dopravní situace
Celkovou dopravní situaci v okrese, zejména na Rýmařovsku a Bruntálsku, komplikoval včera sníh a silný vítr. Několik desítek policistů řešilo i v těchto extrémních podmínkách tuto nelehkou situaci přímo na silnicích a to od včerejšího rána až do dnešních ranních hodin.  
Od včerejšího dopoledne byla problematická zejména sjízdnost města Bruntál a to ve všech směrech. Řídili jsme zde dopravu a v hlavní kalamitě projížděla pouze osobní vozidla. Na hlavních výpadovkách jsme vzhledem k situaci museli zastavovat nákladní vozidla, která jsme ale začali pouštět, jakmile to situace na vozovkách dovolila. Odpoledne se zprůjezdnil také hlavní tah z Bruntálu na Krnov. Obtížnost ve sjízdnosti jsme však řešili i na Rýmařovsku. Zde v průběhu dne byly na několik hodin uzavřeny silnice od Skřítku na Rýmařov, ale také Ondřejovský kopec. Až do odpoledních hodin byly komplikace také na silnici z Bruntálu do Rýmařova a uzavřena zůstala, až do brzkých ranních hodin, komunikace z Lomnice směrem na Šternberk. Zde všude jsme řídili dopravu a informovali řidiče o nesjízdnosti či uzavírkách.
Nyní by měly být všechny silnice sjízdné.
Samozřejmě i nadále nabádáme řidiče ke zvýšené opatrnosti a přizpůsobení jízdy aktuálním povětrnostním podmínkám a sjízdnosti vozovek.
 
Šetřili jsme dvě nehody a u jedné prováděli asistenci. Naštěstí byly všechny bez zranění.
Včerejší nehody na zasněžených silnicích + foto
V průběhu včerejšího dne jsme šetřili dvě nehody a u jedné jsme prováděli asistenci. Na vině u nehod bylo nezvládnutí řízení na zasněžené komunikaci. U obou nehod byly na vozidlech zimní pneu. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob.
Mezi obcí Široká Niva a Karlovice dne 5.1.2012 v 07,12 hodin havaroval 20letý řidič vozidla Volkswagen Caddy. Na sněhem pokryté silnici po průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk, dojel za levý okraj, kde se převrátil z prudkého srázu s autem přes střechu a dopadl zpět na kola. Způsobená škoda činí 110 tisíc Kč.
Za necelou hodinu po první nehodě měli policisté hlášenu další, tentokrát mezi Leskovcem nad Moravicí a Bílčicemi. 21letý řidič nezvládl řízení vozidla Octavia a při průjezdu levotočivou zatáčkou a na zasněženém povrchu silnice dostal smyk. Ten nezvládl a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu.   Způsobená škoda činí 300 tisíc Kč. 
 
Zapůjčené peníze nechce vrátit
Krnovští policisté sdělili v těchto dnech 49leté místní ženě podezření z přečinu podvodu. Toho se měla dopustit tím, že dne 5.12.2011 v Krnově v herně si měla pod záminkou, že nutně potřebuje peníze a nemůže se dostat do svého bytu, zapůjčit od 45leté ženy částku 6 tisíc Kč. Peníze se zavázala vrátit ihned, jakmile se dostane do bytu pro platební kartu a finance vybere z účtu. Do dnešního dne však poškozené peníze nevrátila, v udaném bydlišti se nezdržuje a telefonní hovory nepřijímá. Podezřelá žena se policistům ke skutku doznala.
 
Odcizené měděné okapy a svody skončily ve sběrně
Albrechtičtí policisté během pár dnů zjistili, kdo odcizil ze zámecké zahrady v Jindřichově měděné okapy a svody. Včera 5.1.2012 sdělili podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství dvěma místním mužům ve věku 32 a 25 let. Svého protiprávního jednání se měli dopustit tím, že v době od 29.12.2011 do 2.1.2012 překonali oplocení areálu bývalého zámku v Jindřichově. Ze zahradního altánku měli odcizit 24 metrů měděných okapů a 8 metrů měděných svodů. Odcizené věci odevzdali do sběrny druhotných surovin, kde policisté část zajistili. Způsobená škoda činí přes 13 tisíc Kč.
 
Vloupání do prodejen
V Krnově na náměstí Minoritů v době od 4. do 5.1.2012 neznámý pachatel vnikl do objektu, kde se nachází dvě prodejny. Násilně se dostal dovnitř obchodů a v jednom odcizil pokladnu s hotovostí 3 tisíce Kč a v druhé prodejně vzal mobilní telefon a také pokladničku s hotovostí. Svým jednáním způsobil majitelům škodu kolem 15 tisíc Kč. 
 
Z lyžárny vzal osm párů lyží
Nemilé překvapení čekalo ráno 5.1.2012 na majitele lyžařské výbavy, kterou si uložili do lyžárny v jedné z horských chat v Karlově pod Pradědem. Prozatím neznámý pachatel vnikl do půlnoci do rána dne 5.1.2012 do uzamčené lyžárny. Zde odcizil osm párů carvingových sjezdových lyží různých značek. U dvou vzal také lyžařské sjezdové hole. Majitelům vznikla celková škoda přes 40 tisíc Kč. Šetří OOP Rýmařov.
 
V restauraci přišla o peněženku
Bruntálským policistům přišla včera 5.1.2012 oznámit 31letá žena, že v restauraci na ulici Stodolní v Ostravě přišla o peněženku. Pachatel využil zřejmě nestřeženého okamžiku a během pěti minut jí dne 4.1.2012 odcizil z kabelky, kterou si poškozená odložila na židli, peněženku. V ní měla finanční hotovost 800 Kč, platební kartu a doklady. Způsobená škoda činí 2200 Kč. Policisté případ zadokumentovali a dle místní příslušnosti ho postoupí do Ostravy.  
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz
6.1.2012

vytisknout  e-mailem