Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Čtvrtek očima prachatických policistů

Prachatice - Policisté zasahovali u vážné nehody německého cyklisty a také "krotili" nočního opilce.  

Policisté z Prachatického územního odboru se ve čtvrtek zcela jistě nenudili. Kolem Poledne vyjeli na velmi závažnou nehodu. Jak posléze zjistili na místě, německý cyklista (54 let) podcenil na jízdním kole své schopnosti a pravděpodobně také pozornost. V části silnice, která je z důvodu frézování označena dopravními značkami, vjel do vyfrézovaného pruhu a s kolem havaroval. Nehoda se odehrála na trase Kvilda - Borová Lada. Cyklista utrpěl těžká zranění a byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice. Cyklistovo věci předali policisté jeho ženě a také o této nehodě vyrozuměli zastupitelský úřad.
S nastupující turistickou sezónou je potřeba opakovaně upozorňovat především cyklisty na potřebnou míru opatrnosti, zvlášť nepřiměřenou rychlost při sjezdu ať na silnici tak v terénu. Velmi vážné úrazy na kolech nejsou v letních měsících výjimkou a nemusí jít vždy o střet cyklisty a vozidla.

V noci pak prachatičtí policisté řešili neobvyklé chování jednoho mladého výtržníka (20 let ze Strakonic), který v Prachaticích pod vlivem alkoholu kolem půlnoci „zaútočil“ balíkem dřeva na čerpací stanici, kdy balík házel na dveře. Následně si pak z náměstí udělal veřejné toalety a své alkoholové eskapády završil urážkami přivolané policejní hlídky a také strážníků městské policie. Protože nezanechal svého jednání, policisté jej zajistili do policejní cely. Podle orientačního měření měl 2,2 promile alkoholu.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

23. května 2014

vytisknout  e-mailem