Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtvrtek ve znamení nehod

LOUNY - Naštěstí se všechny obešly bez vážných zranění. 

Ve čtvrtek, 13. srpna, vyjížděli policisté lounského okresu ke zvýšenému počtu dopravních nehod. Naštěstí se všechny obešly bez vážných zranění. Šlo o menší kolize, čtyři z nich byly nezaviněné řidičem - jednalo se o střety se zvěří. Celkem tedy dopravní policisté šetřili 10 nehod, při kterých byly dvě osoby lehce zraněny a škoda vyčíslena na cca 400 000 Kč. Jak bylo zmíněno, nejčastější příčinou byl střet se zvěří, pak následoval nesprávný způsob jízdy.

K nehodě, která si vyžádala lehčí újmu na zdraví, došlo včera, kolem 13. hodiny, na křižovatce u odbočky na Lhotu, poblíž obce Holedeč. Došlo k ní poté, co řidič nákladního vozidla (73. ročník) nedal na křižovatce přednost osobnímu vozidlu zn. Mazda, jehož řidič (91. ročník) jel ve směru od Žatce na Rakovník. Při nehodě utrpěl řidič mazdy zranění a záchrannou službou byl převezen do nemocnice k lékařskému ošetření. Alkohol ani žádné návykové látky nebyly u řidičů zjištěny. Hmotná škoda činí 130 tisíc korun. Silnice byla cca 30 minut uzavřena z důvodu vyproštění nákladního vozidla. Nehoda je v šetření dopravní policie.

Policisté nabádají motoristy, aby v těchto letních dnech, kdy teploty přesahují třicet stupňů, nesedali za volant unavení a nesoustředění. Právě z horka pramení únava, následně se zvyšuje i stres řidiče a s ním i spojené větší riziko dopravních nehod. Není-li ve vozidle klimatizace, je dobré parkovat ve stínu, za jízdy větrat i zadními okny a používat sluneční clony. Je vhodné s sebou vozit vychlazené nápoje, dodržovat pitný režim a pravidelné odpočinkové zastávky, kdy je dobré se venku protáhnout a projít se.
 

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. srpna 2015

vytisknout  e-mailem