Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Čtvrtý týden amnestie očima jihočeských policistů

Jihočeský kraj - Policisté opět řešili několik drobných porušení zákona ze strany propuštěných vězňů.  

V sobotu 19. ledna řešili policisté drobnou výtržnost ve večerních hodinách v Týně nad Vltavou. Třiadvacetiletý amnestovaný muž slovně napadl druhého mladíka. Při spatření přivolané policejní hlídky se podezřelý snažil z místa utéci. Policisté muže ještě s dalším komplicem dostihli a předvedli k podání vysvětlení. Věc je řešena jako přestupek proti občanskému soužití.
_______________
 

V sobotu večer se dopustil v jednom z Českobudějovických obchodních domů drobné krádeže další propuštěný muž (54 let) z Č. Budějovic. Pod vlivem alkoholu odcizil zboží a pak se pokusil napadnout zakročující policisty. Muž byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici. Případ je řešen jako trestný čin krádeže.
________________
 

Dalšího muže propuštěného předčasně na svobodu řešili policisté v neděli odpoledne v Českých Budějovicích v obchodě s potravinami. Třiadvacetiletý muž zde odcizil maso za zhruba 140 korun. Policisté věc vyřešili na místě, udělením blokové pokuty.
________________
 

V pondělí pak policisté z Obvodního oddělení Týn nad Vltavou řešili pro přestupek dalšího amnestovaného muže (33 let), který slovně napadal svoji bývalou přítelkyni, a to kvůli rozchodu.
________________
 

Předposlední případ je pak z úterka. Dvaadvacetiletý propuštěný muž ukradl ve Větřní při návštěvě svoji sestřenici. Ukradl ji notebook. Případ prověřují policisté z místního obvodního oddělení. 

_________________

Poslední případ je zatím nejrozsáhlejší. Ve středu zadrželi prachatičtí policisté dalšího amnestovaného muže (38 let z Mostu), který po lednovém propuštění z věznice rozjel svoji pravděpodobně oblíbenou protiprávní činnost ve velkém. Na Prachaticku se stihl vloupat do skladu jednoho úřadu. Při vloupání poškodil několikery dveře.
Po několika dnech pak násilím vnikl do firemní kanceláře, kde našel v ledničce chléb se salámem, který snědl a pak v kanceláři usnul. Ještě před tím, než ho policisté po tomto vloupání zadrželi, odcizil potraviny v jednom z obchodních domů v Prachaticích.
Policisté pak tomuto zloději ještě prokazují vloupání do prodejny, odcizení počítače, fotoaparátu a peněz. S ohledem na všechnu jeho protiprávní činnost podali kriminalisté podnět na vzetí muže do vazby. Na rozhodnutí soudce čeká zadržený zloděj v policejní cele. 

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

24. ledna 2013

vytisknout  e-mailem