Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Čtyři dopravní nehody během sobotního rána

KARLOVARSKÝ KRAJ – Všechny pod vlivem alkoholu.  

Jen během sobotního brzkého rána, v rozmezí téměř jen dvou hodin, řešili dopravní policisté v Karlovarském kraji celkem 4 dopravní nehody, kdy řidiči řídili svá vozidla pod vlivem alkoholu.

K první dopravní nehodě došlo kolem 3:15 hodin v obci Hory na Karlovarsku, kdy 23letý řidič řídil osobní vozidlo Škoda, zřejmě nezvládl řízení vozidla a narazil do betonového sloupku zábradlí, který urazil a poté s vozidlem sjel do propusti. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 2,56 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

 

 

O patnáct minut později (3:30 hodin) došlo k další dopravní nehodě, a to na Chebsku. 26letý řidič řídil osobní vozidlo Opel po silnici III/02110 ve směru od obce Mariánské Lázně na Drmoul, kdy zřejmě nezvládl řízení vozidla, přejel do protisměru, vjel mimo vozovku a narazil přední částí vozidla do stromu. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 1,82 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

 

 

Kolem páté hodiny ranní řídil 22letý řidič osobní vozidlo Opel po silnici I/64 ve směru jízdy od Chebu k hraničnímu přechodu se SRN, kdy zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projetí táhlé levotočivé zatáčky uvedl vozidlo do smyku a následně vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde bokem narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení, které tímto poškodil. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 2,15 promile. I v tomto případě mu policisté další jízdu zakázali.Řidičský průkaz mu zadržen nebyl, protože ho při kontrole nepředložil. Nicméně byl podán návrh na zadržení jeho řidičského průkazu.

 

O půl hodiny poději (5:30 hod.) došlo k další dopravní nehodě, tentokrát v obci Teplá na Karlovarsku. 40letý řidič řídil osobní vozidlo Škoda po ulici Klášterní, kdy vyjel mimo komunikaci, najel na chodník a narazil do popelnice na komunální odpad. Ta byla vlivem nárazu odražena na zeď domu, čímž došlo k poškození fasády. Řidič z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil svou zákonnou povinnost. To mu však nevyšlo. Vozidlo bylo následně dohledáno i s řidičem policisty z obvodního oddělení v Teplé. Ti s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 3,14 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

 

Ve všech čtyřech případech dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehody jsou nadále v šetření. V případě odsouzení může za tento přečin hrozit trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
18. 7. 2016

Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody č. 4

Místo dopravní nehody č. 4 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody č. 3

Místo dopravní nehody č. 3 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody č. 2

Místo dopravní nehody č. 2 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody č. 1

Místo dopravní nehody č. 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem