Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Čtyři mladistvé osoby byly podnapilé

JIHLAVSKO: Kontroly restauračních zařízení budou v létě pokračovat 

Uplynulý víkend, v  noci z pátku na sobotu, proběhlo preventivní policejní opatření s názvem Mládež. Preventivní akce se uskutečnila na území města Jihlavy a v jejím okolí a byla zaměřená na kontrolu zákazu prodeje a podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let. Cílem preventivního opatření byla především ochrana mladistvých a nezletilých osob před škodlivými vlivy alkoholu.
 
Akce se zúčastnilo osm policistů, kteří zkontrolovali celkem 22 osob v devíti jihlavských provozovnách a jejich okolí. Na začátku preventivního opatření policisté také spolupracovali s hlídkou jihlavského obvodního oddělení při pátrání po pohřešované mladistvé osobě, která byla hlídkou opatření vypátrána.
 
V průběhu sedmihodinové akce narazili policisté na čtyři osoby mladší 18 let, kteří byli pod vlivem alkoholu. V parku Keťásek nadýchal jeden z mladíků 0,72 promile alkoholu. Muži, který mu požití alkoholu umožnil, byla uložená bloková pokuta ve výši 500 korun. V parku Keťásek holdovali alkoholu také další tři mladíci ve věku od 15 do 17 let. Policisté jim naměřili hodnoty od 0,33 do 1,21 promile alkoholu. Nejvyšší naměřená hodnota byla zjištěna u teprve šestnáctiletého chlapce.
 
Mladiství, u nichž policisté zjistili požití alkoholu, byli zajištěni a po provedení potřebných úkonů, byli předáni rodinným příslušníkům. Případy budou dále řešeny jako přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Policisté budou v provádění akcí tohoto charakteru i nadále pokračovat, zejména na konci školního roku a v průběhu nadcházejících letních prázdnin.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
16. červen 2015

vytisknout  e-mailem