Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čtyři nehody za účasti alkoholu!

KRÁLOVÉHRADECKO - Vozidlo na střeše, nabořený pomník, řídil přes zákaz, cyklista nadýchal přes 3 promile 

Dne 22. června 2013 v 6:00 se střetla dvě osobní vozidla na křižovatce ul. Petra Jilemnického a Předměřická v Hradci Králové. Řidič (nar. 1976) vozidla zn. Renalult Twingo nedal pravděpodobně přednost v jízdě řidičce vozidla zn. Ford Transit. Řidič renaultu nadýchal při opakované zkoušce 2,40 a 2,49 promile alkoholu. Policistům nejenže nepředložil platný řidičský průkaz, muži zákona navíc zjistili, že má zákaz řízení motorových vozidel. Nehoda se obešla bez zranění, škoda činí 30 tisíc korun.

Dne 22. června 2013 po 15. hodině došlo na křižovatce ul. Švedova a Pospíšilova v Hradci Králové ke střetu cyklisty s osobním vozidlem. Cyklista (nar. 1969), jedoucí na dámském jízdním kole zn. Favorit po vedlejší komunikaci, je podezřelý, že nedal v křižovatce přednost v jízdě vozidlu, které přijíždělo po hlavní silnici. Po střetu upadl muž z kola na vozovku a skončil kvůli vyšetření v nemocnici. Policisté u něho však ještě provést dechovou zkoušku s naměřenou výslednou hodnotou 3,17 promile alkoholu. Hmotná škoda činí 500 korun.

Dne 22. června 2013 ve 20:40 havarovalo na silnici I. třídy č. 11 v katastru obce Urbanice osobní vozidlo zn. Kia Ceed (viz. foto v příloze). Dvaačtyřicetiletý řidič, jedoucí ve směru od Hradce Králové, je podezřelý, že při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel na krajnici. Následně přejel do silničního příkopu, kde havaroval. Vozidlo zůstalo v poloze na střeše. Po vyproštění z vozu provedli přivolaní policisté u řidiče opakovanou dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Řidič nadýchal 2,59 a 2,50 promile alkoholu. Poté byl převezen na vyšetření do nemocnice. Způsobená hmotná škoda činí 152 tisíc korun. 

Dne 24. června 2013 v 6:30 došlo na silnici II. třídy v obci Skochovice k havárii osobního vozidla zn. Peugeot. Řidič (nar. 1992), jedoucí od Městce Králové na  Nový Bydžov, zřejmě nepřizpůsobil rychlost a při najetí do křižovatky nezvládl řízení. Vyjel mimo komunikaci a narazil přední částí vozidla do pískovcového pomníku panny Marie (viz foto v příloze). Přivolaní policisté provedli u řidiče opakovanou dechovou zkoušku s hodnotami 0,88 a 0,89 promile alkoholu. Nehoda se obešla bez zranění, hmotná škoda činí 25 tisíc korun.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí
Zveřejněno: 24. června 2013 ve 13:30
Odkazy do noveho okna

Skochovice1

Skochovice1 

Detailní náhled

Skochovice2

Skochovice2 

Detailní náhled

Skochovice3

Skochovice3 

Detailní náhled

Skochovice4

Skochovice4 

Detailní náhled

Urbanice1

Urbanice1 

Detailní náhled

Urbanice2

Urbanice2 

Detailní náhled

Urbanice3

Urbanice3 

Detailní náhled

Urbanice4

Urbanice4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem