Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Čtyři neplatiči

Český Krumlov - Čtyři otcové neplatiči jsou v hledáčku českokrumlovských policistů a kriminalistů. 

Kriminalisté obvinili z trestného činu zanedbání povinné výživy muže z Českého Krumlova. Od listopadu 2003 do května 2009 si neplní svoji zákonnou vyživovací povinnost na nezletilého syna, v částce 1.000 Kč, splatnou do každého 15. dne v měsíci předem k rukám matky, čímž za uvedenou dobu dluží oprávněné částku ve výši 66.000 Kč.
 
Také muž z Hornoplánska od února 2006 do současné doby neplní řádně a pravidelně zákonnou vyživovací povinnost na své tři děti - na nezletilého syna, v částce 1.100 Kč, na nezletilou dceru v částce 1.000 Kč a na svou dceru v částce 900 Kč, čím matce svých dětí za uvedenou dobu dluží částku v celkové výši 96.000 Kč. Případem se po oznámení začali zabývat hornoplánští policisté a šetří ho pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.
 
Podobně je na tom i podezřelý mladý muž z Českokrumlovska, který od listopadu 2008 do současné doby řádně neplní svou vyživovací povinnost na svou nezletilou dceru a za uvedené období tak své bývalé rodině na výživném dluží celkovou částku ve výši 22.000 Kč.
 
Také muž z Českého Krumlova od ledna 2009 do současné doby řádně neplní svou vyživovací povinnost na nezletilou dceru, ač mu toto bylo stanoveno Okresním soudem v Českém Krumlově, ve výši 2.000 Kč, splatných vždy do 15. dne v měsíci předem k rukám matky. Tento muž na výživném dluží částku ve výši 18.000 Kč.
 
Oba poslední případy prošetřují policisté Obvodního oddělení PČR Český Krumlov.
 
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem