Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Čtyři opilci skončili na záchytce

VSETÍNSKO: Pánové budou muset zaplatit pokutu a navíc ještě pobyt na záchytce.  

2.35, 3.06 a 3.50 promile – to jsou naměřené hodnoty dechových zkoušek, kterým se během pátku a soboty podrobili pánové, jež byli vzhledem k silné podnapilosti převezeni do protialkoholní záchytné stanice. Čtvrtý muž, který skončil na záchytce, se dechové zkoušce odmítl podrobit.
 
První muž skončil na záchytce už v pátek navečer. Kolem půl šesté odpoledne přijali policisté oznámení, že se ve Vsetíně na Ohradě před domem válí na zemi opilý muž, který leží před vchodem a zřejmě usnul. Muž byl tak opilý, že se nebyl schopen udržet sám na nohou. Policisté ho převezli na služebnu, kde začal být agresivní, proto museli kolegové použít donucovací prostředky a spoutat jej. Ještě před odjezdem do protialkoholní záchytné stanice se podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal 3.50 promile. Jedenačtyřicetiletý muž ze Vsetína se svým chováním dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, za který mu ve správním řízení hrozí až 5 000 pokuta.       
 
Asi o hodinu později vyjížděli policisté z Karolinky do Nového Hrozenkova, kde devětadvacetiletý muž vyhrožoval svému sousedovi újmou na zdraví. I tento muž, jenž při zkoušce nadýchal 2.35 promile, skončil na kroměřížské záchytce. Své jednání bude vysvětlovat před správním orgánem, který mu za přestupek proti občanskému soužití může uložit pokutu do 20 000 korun.   
 
Karolinští policisté absolvovali cestu do Kroměříže o den později znovu. Do protialkoholní záchytné stanice vezli sedmatřicetiletého muže z Karolinky, který chtěl v sobotu dopoledne vniknout do ubytovny v Karolince, kde bydlí jeho otec. Opilý muž rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do místnosti, kde se připravuje jídlo. Později nám uvedl, že chtěl ukrást nějaké jídlo, jelikož měl hlad. Policisté ho na místě zadrželi a vzhledem k výsledku dechové zkoušky (3,06 promile) ho převezli na záchytku. Je podezřelý z krádeže vloupáním ve stádiu pokusu, s trestní sazbou do dvou let.
 
V sobotu kolem desáté hodiny večer jsme přijali od občanů z ul. Tyršova oznámení, že před domem leží silně opilý muž. Když přijela hlídka na místo, našla muže ležet na zemi na břiše, byl pomočený a před obličejem měl zvratky. Choval se velmi agresivně, arogantně a policejní hlídku opakovaně sprostě urážel. Odmítal sdělit svoji totožnost a rovněž se nechtěl podrobit dechové zkoušce. Policisté zjistili, že se jedná o jedenašedesátiletého Vsetíňana, kterého převezli do protialkoholní záchytné stanice. Za přestupky proti občanskému soužití a veřejnému pořádku může dostat až 20 000 pokutu.  
 
24. února 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem