Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři páteční krimi

DĚČÍN - Krimi zprávy na závěr víkendu 

Nepoučený mladík
 
Trestní stíhání pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody zahájili včera rumburští kriminalisté proti devatenáctiletému mladíkovi z Krásné Lípy. K tomu se dopracoval tím, že před několika dny vnikl do sklepní kóje jednoho místního panelového domu, kde se zmocnil vrtačky, elektrocentrály, kalového čerpadla, brusky, svářečky na plast, plynové pájky a propanbutanové lahve. Vše v hodnotě ve výši kolem sedmi tisíc korun. Z jeho kousek by mu soudce mohl vzhledem k recidivě přiklepnout trest ve výši až tříletého vězení.
 
 
Nesmířený přítel
 
Urážky, vulgární esemesky, pronásledování, vyhrožování ublížením na zdraví a zřejmě i nějaký ten fyzický atak musela proti své vůli snášet v loňském roce žena z Varnsdorfu. Život ji tímto velmi nepěkným způsobem komplikoval její šestadvacetiletý bývalý přítel. Jestli si ale myslel, že mu takové počínání projde, spletl se. Včera mu policisté z obvodního oddělení sdělili podezření z přečinu nebezpečného pronásledování, za který by mohl skončit za mřížemi až na dobu jednoho roku.
 
 
Nenahlášená skutečnost
 
O zhruba třicet tisíc korun si na úkor státní pokladny přilepšila čtyřiadvacetiletá žena z okolí Velkého Šenova. A to tak, že nenahlásila skutečnost rozhodnou pro výplatu sociálního příspěvku, která spočívala v tom, že nárok na dávku zanikl. Věc měla včera dohru na kriminálce v Rumburku, kde si vyslechla obvinění z podvodu. Za ten jí hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Nevyklizený byt
 
Soudní rozhodnutí vyklidit neoprávněně užívaný byt a předat majiteli nebrali dostatečně vážně dva místní muži a setrvali nadále. Podezření z trestného činu neoprávněného zásahu do práva k bytu ve zkráceném přípravném řízení, které si tím vykoledovali od místních policistů, už vážně brát musí. Zvláště, když jim za to hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
 
27. ledna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem