Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Čtyři piva, šest vodek a volant

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič dopil svou dávku a vyrazil autem.  

 

Jedinou přestupkovou oblastí, která zaznamenala pokles, je řízení v opilosti. Na druhou stranu policisté zastavili opět dva řidiče pod vlivem pervitinu, takže počet nestřízlivých řidičů byl ve srovnání s minulým týdnem podobný.

Nejvíce opilým řidičem za poslední týden byl pětatřicetiletý muž, jehož zastavili bojkovičtí policisté ve středu před devátou večer právě v Bojkovicích. Řidiči felicie naměřili 2,6 promile alkoholu, a tak mu zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a sdělili, že je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na deset let. Opilý řidič se přiznal, že těsně před jízdou dopil čtyři desítky a šest velkých vodek.

V sobotu po poledni se dopravním policistům na silnici I/50 objevilo na radaru Audi A8 jedoucí rychlostí 121 km/h v místech, kde je maximálně povoleno 90 km/h. Policisté auto zastavili a začali s pětatřicetiletým řidičem z Prahy projednávat přestupek, za který zákon stanovuje pokutu dva a půl až pět tisíc korun. Rychlý řidič se spácháním přestupku, který radar jednoznačně zaznamenal, na místě nesouhlasil. Proč asi? Policistům tak nezbylo nic jiného, než oznámit spáchání tohoto přestupku příslušným úředníkům, kteří by měli celou věc projednat.

Bylo něco po hodině od začátku soboty, když uherskobrodští policisté zastavili v Uherském Brodě projíždějící osobní auto. Za jeho volantem seděl dvacetiletý muž, který měl v pořádku doklady a také dech byl bez alkoholu. Jeho chování se ale policistům přeci jen nezdálo, a tak přistoupili k testu na alkohol. Přímo na ulici tak zjistili, že mladík je pod vlivem pervitinu. Další jízdu mu zakázali a odvezli jej k lékařskému vyšetření. Mladík z Bystřice pod Lopeníkem je podezřelý ze spáchání přestupku, za který mu ze zákona hrozí pokuta až dvacet tisíc korun a až roční zákaz řízení.

 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 30. 3. – 5. 4. 2012


 

30. 3. – 5. 4. 2012

23. – 29. 3. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

3

6

Řidič pod vlivem drog

2

0

Překročení maximální rychlosti

54

44

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

7

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

14

10

Telefonování za jízdy

39

35

Špatný technický stav vozidla

36

33

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. duben 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem