Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Čtyři případy výtržnictví řeší policisté z Karlovarska

KARLOVARSKO – Tři případy společně s ublížením na zdraví.  

Policisté z Karlovarska šetří čtyři případy výtržnictví. Výtržnictví s ublížením na zdraví řeší policisté z Obvodního oddělení v Karlových Varech – Rybářích. K tomu mělo dojít na začátku ledna, kdy měl 19 letý mladík v Karlových Varech v opilosti bezdůvodně napadnout dvě dívky ve věku 18 let. Ty fyzicky napadl několika údery pěstí. Obě dívky vyhledaly lékařské ošetření. Za uvedené přečiny mu v případě prokázání viny hrozí až tříleté vězení.

Další dva případy výtržnictví řeší Karlovarští policisté. V prvním případě měl 43 letý muž napadnout v místním obchodním domě ve vestibulu prodejny ostrahu, přičemž muži vyhrožoval a napadal jej vulgárními výrazy. Za výtržnictví může být potrestán až dvouletým pobytem ve vězení, pokud se prokáže jeho vina.
Z výtržnictví a z ublížení na zdraví sdělili policisté podezření 23 letému muži z Karlových Varů. Ten měl na konci ledna na místním zimním stadionu na místě veřejnosti přístupném při hokejovém utkání zezadu strčit do fanouška protihráče, který následkem toho spadl ze schodiště, čímž si způsobil poranění zubů a tržnou ránu u oka. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Další přečin výtržnictví a ublížení na zdraví řeší policisté z Obvodního oddělení ve Žluticích, kteří sdělili podezření ze spáchání 29 letému místnímu muži. Ten měl na konci února na místně veřejnosti přístupném v době konání plesu bezdůvodně fyzicky napadnout 54 letého muže, a to několika údery zezadu do zátylku. Ve fyzickém útoku pokračoval i poté, co byl napadený muž v bezvědomí. Dalšímu napadení zabránili svědci, kteří poškozenému muži poskytli první pomoc. Až tříletý pobyt ve vězení tak hrozí podezřelému muži v případě prokázání viny.

nprap. Zuzana Týřová
18. 3. 2016

vytisknout  e-mailem