Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čtyři řidiči narazili do stromu

RAKOVNICKO – Naštěstí nebyl nikdo zraněn. 

V úterý 6. března 2018 překvapila zasněžená silnice několik řidičů. Čtyři řidiči vlivem nepřizpůsobení rychlosti dostali smyk a narazili svými vozidly do stromu. Velkým štěstím bylo, že nedošlo k vážným zraněním. Všechny tyto dopravní nehody mají stejný scénař.

Před půl desátou ráno došlo k dopravní nehodě v katastru obce Mšec, kde 64letý řidič osobního vozidla Hyundai jel od Srbče na Mšec a při projíždění lesním úsekem pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost na zasněžené a namrzlé vozovce, kde nejprve vjel na pravou krajnici, dostal smyk, následně přejel do protisměru a dále vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do stromu.

Půl hodiny po poledni havaroval na křižovatce v katastru obce Račice 52letý řidič osobního vozidla Hyundai. Tento řidič přijížděl ke křižovatce silnic II. třídy č. 236 a III. třídy 23617, kde při vjíždění na silnici III. třídy nepřizpůsobil rychlost na zasněžené vozovce, dostal smyk, vjel do protisměru a poté vlevo mimo komunikaci, kde přední částí svého vozu narazil do stromu.

Hodinu na to, tedy v půl druhé odpoledne, došlo k další dopravní nehodě, a to v katastru obce Nezabudice. K dopravní nehodě došlo opět na křižovatce a opět vlivem nepřizpůsobení rychlosti. Šestašedesátiletý řidič vozidla Renault Master, který přijížděl do křižovatky po vedlejší silnici a při vjíždění na hlavní silnici nepřizpůsobil rychlost vozidla, dostal smyk, přejel do protisměru a následně vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do stromu.

V 19 hodin havaroval v katastru obce Kroučová do jehličnanu také 29letý řidič osobního vozidla Subaru. Ten jel ve směru od Řevničova na Hříškov a při projíždění pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost, dostal smyk, vjel do levého silničního příkopu, dále pokračoval do lesního porostu a tam narazil přední částí vozidla do stromu.

Všechny tyto dopravní nehody se obešly bez zranění.

Celková škoda na havarovaných vozidlech dosáhla na téměř 300 tisíc korun českých.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
7. března 2018

vytisknout  e-mailem