Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čtyři řidiči nerespektovali zákaz řízení

KLADENSKO - Svým jednáním porušili trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. 

Policisté nyní prošetřují v kladenském okrese čtyři řidiče, kteří usedli za volant, ačkoliv mají vysloven soudně zákaz řízení motorových vozidel.

První případ byl policejní hlídkou zjištěn 16. září 2016 a podezřelým řidičem je v tomto skutku devatenáctiletý mladík ze Slaného. Řidič opakovaně usedl za volant, ačkoliv na základě rozsudku Okresního soudu Kladno má zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvanácti měsíců, a to do března 2017.

Druhým neukázněným řidičem je třiceti sedmiletý muž z Kladna, který ve dnech 17. a 18. září opětovně řídil osobní vozidlo značky Škoda Octavia v ulicích Kladna, i když má vysloven zákaz řízení do srpna 2017.    

Další řidič, který má platný zákaz řízení motorových vozidel na základě rozhodnutí Okresního soudu v Kladně je padesáti tříletý muž ze Slánska.  Policisté z obvodního oddělení Slaný zastavili po jedenácté hodině dne 18. září 2016 ke kontrole osobní vozidlo Škoda Superb a následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do února 2017.

Poslední neukázněný řidič z této čtveřice je třiceti jedna letý muž z Kladna, který byl policejní hlídkou kontrolován v osobním vozidle Mazda v Kladně na nám. Eduarda Beneše v odpoledních hodinách dne 18. září 2016. V tomto případě má řidič vysloven zákaz motorových vozidel do července 2017.

Tímto svým jednáním se všichni čtyři řidiči dopustili trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.       

 

nprap. Jana Šteinerová               

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. září 2016

vytisknout  e-mailem