Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čtyři řídili pod vlivem drog

RAKOVNICKO – Testy odhalily u mužů marihuanu a pervitin. 

V pátek 4. května a v sobotu 5. května 2018 byli zastaveni policejními hlídkami čtyři řidiči, kteří měli pozitivní test na jiné návykové látky. Tři museli svůj řidičský průkaz odevzdat, zbylý jeden ne, protože jej nevlastní.

Tři muže zastavila rakovnická prvosledová hlídka, jednoho pak hlídka z Jesenice.

Prvního, 32letého muže, zastavili policisté v Senomatech. Byl vyzván k předložení všech potřebných dokladů, k dechové zkoušce a také k testu na drogy. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, avšak test odhalil pozitivní látku. Řidič s výsledkem pozitivního testu souhlasil a doznal, že vykouřil jednu cigaretu marihuany.

V sobotu byli zastaveni dva řidiči a oba měli pozitivní test na jiné návykové látky.
Ráno po půl deváté byl zastaven v Rakovníku v ulici Pražská 34letý muž a před jedenáctou hodinou dopoledne byl zastaven v Lužné 28letý muž. Oba se podrobili testu na drogy, jejichž výsledky byly pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin, avšak čtyřiatřicetiletý se odmítl na výzvu podrobit lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Posledním sobotním „hříšníkem“ byl 28letý muž, kterého jeseničtí policisté zastavili a následně zkontrolovali v Čisté u vlakového nádraží. Na výzvu předložil pouze doklady od vozidla a občanský průkaz, řidičský průkaz nikoliv. Následnou lustrací se ukázalo, že výše uvedený má platnou blokaci řidičského průkazu. Poté byl vyzván k podrobení se testu na drogy, kdy test odhalil pozitivní látku amfetamin/metamfetamin. Osmadvacetiletý muž doznal, že v dubnu užil pervitin.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
7. května 2018

vytisknout  e-mailem