Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři, tři, dva, jedna a stop

DĚČÍN - Čtyři krimi zprávičky na úvod týdne 

Policisté z Benešova nad Ploučnicí objasnili případ nedávného vloupání do rekreační chaty v nedalekých Valkeřicích. Pachatel zde za použití násilí otevřel okno i s okenicí a uvnitř pak sebral čtyři lahve vína, tři energetické nápoje, dvě vepřové konzervy a jeden set top box, čímž způsobil škodu zhruba za tisíc korun. Na svědomí by tento skutek měl mít jednadvacetiletý místní mladík. V pátek si na obvodním oddělení vyslechl podezření z porušování domovní svobody a krádeže vloupáním. Za to mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Došlo na něj
 
Čtyřiatřicetiletý muž z Rumburku, který se v uplynulém období vloupal do nákladního vozidla zaparkovaného před domem, kde sebral krabici s kosmetikou v hodnotě kolem dvou a půl tisíce korun a poškodil při tom zámky má utrum. Místní policisté jej totiž v těchto dnech vypátrali. Podezření z krádeže si vyslechl v pátek. Velkým mínusem pro něj je skutečnost, že před necelým rokem a půl ukončil výkon trestu, který vykonal za obdobnou činnost. Díky tomu čelí hrozbě až tříletého vězení. Věc je řešena ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
Kontrola dobře nedopadla
 
Čtyřiadvacetiletého řidiče, který projížděl včera Rumburkem, kontrolovali policisté z místního obvodního oddělení. Při tom vyšlo najevo, že výtečník má místním úřadem vysloven trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Příběh skončil na služebně sdělením podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení, za které nabízí náš trestní zákoník až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Z bytu odnesl peníze a notebook
 
Podezření z přečinu krádeže si v sobotu na obvodním oddělení v Děčíně vyslechl ve zkráceném přípravném řízení pětadvacetiletý místní mladík. Nedávno totiž v bytě dvacetileté dívky odcizil deset tisíc korun a k tomu ještě notebook za dalších patnáct. Měl však smůlu a policisté jej nakonec dopadli. Teď může přemýšlet, stálo-li mu to za hrozbu až dvouletého vězení.
 
 
 
 
 
27. února 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem