Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři vloupání za jednu noc

TEPLICKO - Zloděj nezahálel; Auto vykradl recidivista a další zprávy. 

Čtyři vloupání za jednu noc

     Policisté dopadli 25letého zloděje, který se během jedné noci dopustil hned několika vloupání. Minulý týden rozbil kamenem skleněnou výplň dveří terasy teplické restaurace, kde prohledal šuplíky v baru, peníze po kterých toužil, ale nenašel a místo činu opustil s prázdnou. Pokusil se proto vloupat do další restaurace, vyrušil ho ale alarm a tak se znovu odporoučel bez kořisti. Zkusil štěstí ještě v papírnictví, ale i tady mu vloupání zmařil alarm a z místa činu zase utekl. Úspěšný byl až k ránu, kdy se vloupal do prodejny, ze které si odnesl nářadí za bezmála padesát tisíc korun. Zloděj byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, za které mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Auto vykradl recidivista

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byl obviněn 37letý recidivista, který na přelomu ledna a února vykradl v Teplicích zaparkovanou dodávku. Odnesl si z ní peníze, flash disky a fotbalový dres, celková škoda byla vyčíslena na téměř devět tisíc korun. Muž, který má v trestním rejstříku už 17 záznamů byl zadržen, a protože je důvodná obava, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Krádež kabelů

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil kabely u železniční trati. O víkendu odřízl ze sloupů elektrického vedení několik metrů měděných kabelů, čímž poškozené společností způsobil škodu asi 25 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

Hledáme svědky nehod

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 19. dubna 2017 mezi 13:25 – 13:55 hodin v Teplicích, ul. Bohosudovská na parkovišti u OD Kaufland. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla měl poškodit levou stranu zaparkovaného automobilu zn. VW Golf a z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě. Z dosavadního šetření vyplývá, že nehodu mohlo způsobit vozidlo bílé barvy, dle tvaru předních světel se mohlo jednat o Peugeot modelové řady 208, nebo Ford Fiesta novějšího typu. Je velká pravděpodobnost, že se může jednat o firemní vozidlo, které mělo na obou předních dveřích tmavá obdélníková loga a v zadní části blíže nezjištěný barevný motiv, ve kterém převládá šedá barva, auto by mělo mít poškození na pravé přední části.

     Od nehody ujel také řidič vozidla, který v době od 6:00 do 15:10 hodin dne 9. května 2017 v Teplicích na parkovišti v ul. U Zámku u č. p. 12 poškodil zaparkované vozidlo Hyundai červené barvy. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

15. 5. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem