Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Čtyřletý chlapec se v zaparkovaném autě odpoutal z dětské sedačky a vběhl do silnice

SEMILSKO - Tam se střetl s projíždějícím vozidlem. 

Teprve čtyřletý chlapec se v osobním vozidle zaparkovaném v pátek odpoledne u silnice v malé obci na Semilsku  poblíž rodinného domu odpoutal z dětské sedačky ve chvíli, kdy se jeho příbuzní chystali spolu s ním na rodinný výlet k Máchovu jezeru a nakládali věci do dvou aut. Chlapec se sám v sedačce nudil a rozhodl se jít za nimi.

Zpoza zaparkovaného auta potom vběhl do silnice ve chvíli, kdy kolem projíždělo osobní vozidlo tovární značky Hyundai. Jeho řidič jel naštěstí zhruba čtyřicetikilometrovou rychlostí a okamžitě začal brzdit, ale střetu zabránit nemohl. Chlapec upadl na silnici a utrpěl přitom krvácivé poranění na hlavě, se kterým ho zdravotnická záchranná služba letecky transportovala do nemocnice v Hradci Králové. Podle zatím dostupných zpráv by jeho aktuální zdravotní stav neměl být vážný. 

V této souvislosti varujeme všechny  rodiče a prarodiče, aby takhle malé děti neponechávali v autě ani na chvilku bez dozoru.  Málokoho by asi napadl takový scénář, který se odehrál v pátek na Semilsku, proto je třeba se z podobných událostí poučit.

24. 6. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem