Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyřlístek nenechavců

DĚČÍN - A další tři krimi 

Rumburští kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání pro krádež vloupání proti čtyřem výtečníkům ve věkovém rozpětí čtyřiadvacet až sedmadvacet let. Ti se v uplynulém období měli společně vlámat do prázdné budovy ve Chřibské, kde se zmocnili Kotle na pevná paliva, elektrického ohřívače vody, sporáku, rozvodné skříně, dvou pokojových kamen a železného zábradlí. Způsobili tím škodu ve výši kolem sedmdesáti tisíc korun. Policistům však příliš dlouho neodolávali a ti je díky usilovné práci nakonec dopadli. Čtyřlístek teď čelí hrozícímu pobytu v nápravném zařízení. Vzhledem k výši škody ba to mohlo být až na pět let.
 
 
Pil a mařil
 
Podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí si včera z obvodního oddělení v Děčíně odnesl jednatřicetiletý muž. Koncem minulého týdne byl policisty zastaven s vozidlem ke kontrole, během níž vykázal dva zásadní nedostatky. Prvním z nich je platný zákaz řízení motorových vozidel, který mu nadělil magistrát, a druhým bylo přes dvě promile alkoholu v dechu. Za to mu hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
Odsál benzín
 
Deset litrů benzínu odcizil neznámý lapka v noci na včerejšek ze Škodovky zaparkované před panelovým domem v Jílovém u Děčína. Kvůli tomu poničil nádrž a majiteli tak zanechal škodu v celkové výši přes čtyři tisíce korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení. Pokud uspějí, bude se zodpovídat z přečinu krádeže vloupáním a čelit hrozbě až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Kola si neužil
 
Na pozemek jednoho rodinného domu v Rumburku vnikl nedávno neznámý nenechavec. Zde vnikl do přístavku, kde odcizil dvě horská kola. Ta byla posléze nalezena a zajištěna hlídkou policistů z obvodního oddělení na lužickém náměstí u zadního vchodu jednoho domu. Později se strážcům zákona podařilo lapit i mladíka, který by měl mít akci na svědomí. V současné chvíli čelí obvinění z porušování domovní svobody.
 
 
 
 
8. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem