Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Cvičení AMOK Jeseník 2024

OLOMOUCKÝ KRAJ – Policisté nacvičovali zákrok proti aktivnímu útočníkovi v budově Městského úřadu Jeseník. 

Ve čtvrtek 16. května 2024 proběhlo taktické cvičení Policie ČR „Jeseník 2024 – aktivní útočník“, simulující ozbrojený útok v budově Městského úřadu Jeseník. Cvičení se účastnily nejen všechny složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje, ale také šedesát figurantů z řad zaměstnanců městského úřadu a strážníci Městské policie Jeseník. Řízení zásahu bylo plně v kompetenci Policie ČR.

Na základě námětu cvičení ve čtrnáct hodin vešli do budovy Městského úřadu Jeseník dva ozbrojení muži. Frustrovaní a v domnění, že jim všichni ubližují, začali střílet po všech osobách, které se v objektu nacházely. Těch bylo v budově šedesát. Operační důstojník po přijetí oznámení o události, ihned na místo vyslal policejní hlídky. Zároveň o události informoval operační střediska Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje a Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.  

První policejní hlídky, které dorazily na místo útoku, ihned zahájily zákrok vedoucí k eliminaci pachatelů. Zároveň byl zřízen řídící štáb a velící policejní důstojník koordinoval složky IZS na místě. Byl stanoven perimetr od místa útoku, do kterého byl zamezen přístup veřejnosti. Jakmile se zasahujícím policistům podařilo aktivní útočníky zneškodnit a měli situaci pod kontrolou, vpustili do budovy zdravotníky a hasiče. Započalo odstraňování následků útoku, ošetřování a evakuace zraněných osob a také poskytnutí psychologické podpory postiženým osobám. Na místo se dostavili kriminalisté, kteří provedli zajištění stop a ohledání místa činu.

Taktické cvičení skončilo po šestnácté hodině.

por. Mgr. Libor Hejtman
17. května 2024

Odkazy do noveho okna

AMOK Jeseník (1)

AMOK Jeseník (1) 

Detailní náhled

AMOK Jeseník (2)

AMOK Jeseník (2) 

Detailní náhled

AMOK Jeseník (3)

AMOK Jeseník (3) 

Detailní náhled

AMOK Jeseník (4)

AMOK Jeseník (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem